Korábban érkezhet a Nintendo NX? Ezek lennének a specifikációi?

A Nintendo csendben elbúcsúzik a Wii U-tól.

A Nintendo NX-ről eddig úgy tudtuk, hogy március végéig kellene megjelennie. Ez eddig rendben van, de a Wii U megcsavarhatja a történetet. Amelyik bolt nem rendel szeptember harmincadikáig Wii U-t, nem lesz képes készleteit már feltölteni, írja a NintendoLife. Ezt üzletileg közelítsük meg: hacsak a Wii U-t annyira esélytelennek tartják, hogy a nagy N szerint a maradékot fél évig kinn tudják a boltokban tartani készlethiány nélkül, miért hagynák abba ilyen korán a gyártást? Talán hamarabb jön az NX, mint hinnénk?

A TechRadar szerint már a tesztgyártás folyamatában van az NX a Foxconnál, és kb. 10 millió konzolt gyártanak a megjelenésig. De mik is a specifikációk?

Az NX egy konzol-handheld hibrid lesz egy Foxconn-alkalmazott szerint (ezt lefordították a NeoGAF fórumon: – legutóbb egy Foxconnostól a PS4 Pro kinézetét láttuk, és akkor nem rajzolt hülyeséget!!!). Három részből áll a konzol. A „dokkban”, ami az asztali konzol része lehet az NX-nek, a merevlemezt, a kazettaslotot, és a TV-kimenetet tartalmazza, de nincs benne a CPU és a GPU. Ezek a „teljesítmény” modulban vannak, amiben Li-ion akkumulátor, Bluetooth és Wi-Fi támogatás van. Ha ebbe dugjuk a „dokkot”, akkor egy asztali konzolt faraghatunk belőle, de a Sony Remote Playéhez hasonlóan streamelhetjük a handheld részére is a játékot, hasonlóan az NVidia Shieldhez.

A kézikonzol része egy 6″-os 720p-s kijelzővel jönne, és vagy az NVidia Pascalját, vagy az AMD R9-ét használhatja. Teljesítményben a sima PS4-et sem érné el, de a hordozhatóság lesz a marketingben a fontos. Részletek talán októberben – ha nem, akkor 2017 elején.

A Wii U talán a 14 millió eladott konzolt sem éri el, miközben a GameCube is 21,74 millión zárt. Az NX kapásból tíz millióval kezd? Még idén váltunk?

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu