Próba, szerencse! – Próbáld ki a PlayStation VR-t a Konzolkirályban, testközelből! (X)

HIRDETÉS – Kecskemétre kéne menni? Van, amikor tényleg érdemes leutazni egy vidéki nagyvárosba, például azért, hogy kipróbálhasd a Magyarországon csak várhatóan 2017. január végén (!) boltokba kerülő a PlayStation virtuális világot bemutató eszközét. Biztosan tudjuk, hogy téged is furdal a kíváncsiság, hogy személyesen megtapasztald a virtuális valóság élményét!

 

Amit eddig ugye tudunk: a PlayStation VR-t (melyet régebben Project Morpheus-nak hívtak a Matrix egyik főszereplője nyomán, aki szembesítette Neót azzal, hogy a valósnak hitt világ valójában a virtuális) már évek óta fejlesztette a Sony, azonban a sisak csak pár hete került a boltokba… külföldön! Bizony, kis hazánkban még valószínűleg január 27-ig kell várni, amíg boltokba kerülhet ez az egészen egyedi technológia, melynek segítségével megelevenedik a virtuális világ körülötted.

ps4pro-psvr-konzolkiraly-1

Mindenkinek más! Neked milyen lesz?

Erre a válaszra pedig egyetlen ember tud csak választ adni! Te magad! Bizony, akármit is nyomatott a sajtó, ez az élmény mindenkinek más és garantálható, hogy abból, amit eddig olvastál, semmi sem lesz számodra „igaz” – addig, amíg te magad ki nem próbáltad! A PSVR tényleg mindenkinek másféle élményt nyújthat: van, aki padlót fog tőle, van, és nem tagadjuk, van, aki rosszul lehet tőle, vagy túl félelmetesen realisztikus számára a virtuális világ.

Anikó például, amikor meglátta a nagy fehér cápát a PSVR mélytengeri demója során a lába alatt körözni, félt tőle, hogy megvárja, milyen az, amikor szétfeszíti a tenger alatti ketrecet, hogy a cápa szétmarcangolja. (És innentől inkább átpasszolta a sisakot nekem.)

Számomra pedig a legnagyobb élményt a London Heist nyújtotta: a saját kezemmel kellett egy autós üldözés során megtölteni egy furgon anyósülésén az uzikat, (igen, én magam adagoltam bele a géppisztolyba a tárat!) hogy a mellettem száguldó motorosokat legéppuskázzam. Annyira átvert egy pillanatra a szimuláció, hogy amikor véget ért, a PS Move karokat abba a nyitott táskába akartam belerakni, ami csak virtuálisan, a játékban létezett (onnan vettem az uzitárakat a játékban), a valóságban nem. Ez az a pont, ahol a virtuális valóság tényleg tökéletesen megvezetett!

ps4pro-psvr-konzolkiraly-2

Hol tudod kipróbálni?

Ahogy a bevezetőben is írtuk: Kecskeméten, a Konzolkirály szaküzletben (6000, Kecskemét, Hoffmann János utca 3.) lehet egy külön a PlayStation VR-nak kialakított szobában kipróbálni a ketyerét! A bolt tulajdonosa sokat dolgozott rajta, hogy a szimuláció átélése maximális legyen. Például a szoba szándékosan letisztult, sötét, nincs teleszórva plakátokkal, reklámanyaggal, hogy semmi se zavarja a beleélést, mielőtt felveszed a sisakot. Egy szakember ügyel arra, hogy a sisak jól illeszkedjen a fejedhez, továbbá elmagyarázza használatának részleteit, ami nem is olyan evidens, mint elsőre gondolnád.

De ez még mind semmi: általában nem foglalkoznak annyira a PSVR-nál az élmény rendkívül fontos egyik összetevőjével: a hangokkal. Nagyon nem mindegy, hogy csak egy fejhallgatót veszel a fejedre (és nagyon sokan csak így próbálták ki, a hivatalos sajtóbemutatón is ez volt), vagy egy 5.1-es hangrendszer biztosítja, hogy elől, oldalt, melletted, hátul szólaljanak meg a hangok. Ettől teljesedik ki igazán a PSVR élménye! A Konzolkirály termében egy Logitech Z906 THX 5.1 szólal meg minden irányból!

ps4pro-psvr-konzolkiraly-3

Vár a VR!

Próbáld ki a Konzolkirály külön termében ezt az egyedi élményt, mert akármilyen is lesz, egész biztosan olyasmiben lesz részed, amit eddig még nem próbáltál. A próba teljesen ingyenes és itt tökéletesen át tudod élni a PSVR élményét.

VáRnak szeretettel!

-BadSector-

Konzolkirály

Cím: Kecskemét, Hoffman János u. 3, 6000

Telefonszám: (70) 884 0001

Nyitva tartás: H-P: 10:00–19:00h, Szombat:  10-17h

[email protected]

konzolk2

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu