Ubisoft: elvárások alatt egy játékuk, de többnyire remek negyedévet zártak

A francia cég pénzügyi eredményei nem teljesen jók, de nincs akkora probléma, mint amekkorától tartaniuk kellene.

A The Division, a Rainbow Six Siege, illetve a The Crew is egyenként tíz millió játékossal rendelkezik, bár az utóbbinál hozzá kell tennünk, hogy ebben közrejátszhatott a szeptemberi Ubisoft Club ingyenesség. Ennek ellenére 44%-kal több lett a havi aktív játékosok száma az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A The Division esetében az 1.4-es, nagyobb patch óta 51%-kal nőtt az elkötelezettség.

A Watch Dogs 2 viszont nem hozta az elvárásokat – mivel még tizenegy napra vagyunk a konzolos rajttól, itt értelemszerűen csak az előrendelői számra hivatkozunk. Ebben nem érték el a kitűzött szintet, bár Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója hozzátette, hogy a Far Cry 3 esetében is ez volt a szituáció, és az előrendelési adatok nem teljesen fontosak a játék sikerében. Azt is sikernek könyvelték el, hogy a többi kiadóval ellentétben ők rendszeresen jelentetnek meg nyílt világú játékokat.

A Ubisoft továbbra is digitális eladásaival arat nagyot, hiszen a 281,4 millió eurónyi eladásokból 72%-ot (!), 202,6 milliót (~62 milliárd forintot) tett ki az ilyen fajta értékesítés – a listát a PS4 vezeti (34%), őt az X1 (23%) és a PC (22%) követi. Guillemotot idézzük: „Az üzleti évünk első felében felmutatott jövedelmezőség, illetve a második negyedévben elért kitűnő teljesítményünk bizonyítja, hogy a multiplayer játékokkal és a digitális stratégiával kapcsolatban is jó megközelítésünk van.”

Ez az eredmény talán a Ubisoft pénzügyi befektetőit is megnyugtatja, hogy talán jó kezekben marad a cég, ha a Vivendi nem rántja ki a kormányt Guillemot kezéből…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu