PlayStation 4: nagyon jó angliai eladások a múlt héten

A megjelenése óta ilyen eredményt a PlayStation 4 nem mutatott fel.

Az Egyesült Királyságban (ami általánosságban véve is egy fontos piacnak tekinthető, nem csak Európára vetítve) a november huszonhatodikával záródó héten a 2013 novemberi megjelenés után – amikor is negyedmilliónál több PlayStation 4-et vittek haza a vásárlók egy hét alatt – a második legjobb hetét mutathatta fel a Sony, állítja a GfK Entertainment. Kb. ötvenezerrel kevesebb Xbox One-t adtak el a hét során, úgyhogy ezt az időszakot a Sony behúzta.

Ekkora hatása van a Black Fridaynek, és ez nem csak a konzolok értékesítésében, hanem a játékok tükrében is kimutatható eredményt prezentált: az Uncharted 4: A Thief’s End a nyolcadik helyre lépett fel, a Ratchet & Clank a huszonötödik helyen, és még a DriveClub is a huszadik helyen bizonyítja, hogy a konzolok mellé bundle-be rakott játékok is jóformán lerepültek a boltok polcairól.

A játékok toplistáját a FIFA 17 vezeti, megelőzve a Call of Duty: Infinite Warfare-t, de ha összeadjuk a Nintendo 3DS legújabb attrakciójának, a Pokémon Sun/Moon párosnak eredményeit, akkor bizony ez lenne a listavezető.

Nemsokára véget ér a hónap, és megtudhatjuk, hogy a Sony vajon vissza tudott-e támadni a Microsoft térnyerésével szemben, avagy a PlayStation 4 Pro sem tudta visszatartani az Xbox One menetelését.

(Forrás: MCV)

 

  1.         FIFA 17 (EA)
  2.         Call of Duty: Infinite Warfare (Activision)
  3.         Pokémon Sun (Nintendo)
  4.         Pokémon Moon (Nintendo)
  5.         Battlefield 1 (EA)
  6.         Watch Dogs 2 (Ubisoft)
  7.         Forza Horizon 3 (Microsoft)
  8.         Uncharted 4: A Thief’s End (Sony)
  9.         Grand Theft Auto V (Rockstar)
  10.         Gears of War 4 (Microsoft)

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu