Lesújtott a banhammer az Overwatch képregényére Oroszországban

A szabály az szabály, amit mindenkinek be kell tartania.

Az Overwatch egyik karakteréről, Tracerről tegnap kiderült, hogy leszbikus – ezt a karácsonyi digitális képregényből tudhattuk meg. Ha Oroszországból próbálnánk elérni a tartalmat, mindössze egy hibaüzenetet kapnánk, ami azt írja: „Az orosz törvények miatt az Orosz Föderáció területének játékosaival nem oszthatjuk meg ezt a képregényt.”, írja a Kotaku.

A FIFA 17-et is már megvádolta Oroszország azzal, hogy az nem más, mint „homoszexuális propaganda”, mert a játék Ultimate Team módjában le lehet ingyen tölteni egy szivárvány színű mezt…

A Blizzard eddig is mondta, hogy a játékban voltak nem hetero karakterek, viszont emiatt letiltani egy népes országot a játékhoz köthető tartalomtól nem éppen elegáns megoldás.

Tracer és Emily

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu