„Cole Train” beperli a Gears of Wart

Valaki azt állítja, hogy az Epic Games róla mintázta Cole Train karakterét.

A Courthouse News arról ír, hogy Lenwood Hamilton, aki korábban rögbijátékos és pankrátor volt, beperelte az Epic Gamest, a Microsoftot és Lester Speight szinkronszínészt. Hamilton csak azért lépett elő most, mert csak 2015 januárjában ismerte meg a játékot (és ezen keresztül Cole Train karakterét), amikor is fiának egyik barátja megmutatta neki azt.

A vádirat szerint a Cole Train és Hard Rock Hamilton között több hasonlóság is van: a fekete bőrszín, a profi rögbizés (a Gears of Warban thrashball néven), Cole Train 83-as meze (ugyanebben az évben játszott Hamilton a Philadelphia Eaglesnél), az elülső aranyfog, a kalap, a csuklópántok, de még a testfelépítésük is. Hamiltonról itt látható egy kép.

Speight azért került a perbe, mert Cole Trainnek hasonló hangot kölcsönzött a Gears of Warban, mint amilyen Hamiltonnak van. Utóbbi áprilisban felbérelt egy céget, hogy kielemezze Speight hangját, és az az eredmény sült ki a vizsgálatból, hogy a hangok megegyeznek a két fél között…

És a történetnek még nincs vége: 1998-ban Speight és Hamilton a „Rasta the Urban Warrior”-on együtt dolgozott, és ekkor beszélt Hamilton kollégájának egy játékötletről. Ezt Speight elutasította, mivel szerinte túl erőszakos volt Hamilton elképzelése.

Hamilton részesedést követel a bevételekből, ha megnyeri a pert, bár az nem tisztázott, hogy Speight hogyan juttathatta el Hamilton ötletét az Epichez (már ha ez megtörtént), és az is kérdőjeles, miként jött létre Cole Train hangja is a játékban…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu