A Nintendo Switch elérheti kitűzött célját

Valószínűleg a nagy N pozitív mérleggel zárja a Nintendo Switch első hónapját.

A GamesIndustry azt írja, hogy a SuperData elemzőintézet szerint a Nintendo Switch egy hét alatt másfél millió eladást mutathatott fel, és itt a GfK és a Famitsu információra hivatkoztak. A másfél millió harmadát az Egyesült Államok teheti ki, 360 ezret pedig Japánban értékesíthetett a Nintendo. Nem meglepő módon tízből kilenc alkalommal a The Legend of Zelda: Breath of the Wildot vásárolták a Switch mellé a játékosok, és emiatt kb. 1,34 millió eladással büszkélkedhet (csak a Switchen!) az új Zelda.

Bár a Nintendo nem közölt még hivatalos adatokat azon a mondaton kívül, hogy ez a leggyorsabban fogyó platformja, így nagy eséllyel a március végére kitűzött két milliót a nagy N meg fogja ugrani. Mivel Julian Eggebrecht, a Factor-5 társalapítója (Star Wars Rogue Leader, Turrican) azt mondta a német Spieleveteranennek, hogy még a PlayStation 4-nél is könnyebb fejleszteni a Switchre, ami teljesítményben a Wii U és az Xbox One közé tehető, a jövő talán biztató lehet a handheld/konzol hibridnek.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu