Atlus: fenyegetés a streamelőknek és videósoknak?

Az új Atlus-játékot nem szabad sokáig közvetíteni.

Az Atlus új játéka, a Persona 5 tegnap jelent meg az USÁban, és rögtön bevezettek pár szabályt, amit be kellene tartani, különben copyright büntetések/csatornatörlés következhet be. Idéznénk lefordítva az Atlust:

„Kérünk, KÉRÜNK arra, hogy ne posztolj pontos eseményekről és ne lődd le a sztori poénjait, illetve ne menj bele a részletekbe. A videótartalmakat limitáld le július hetedikéig (ez a játékon belül kb. három hónappal a kezdetek után lenne – a szerk.).

Videótartalmak:

– Akármennyi videót közzétehetsz, de a hossz ne legyen több 90 percnél.

– Ne legyen fő sztori spoiler. […] Kerüld el az első három kastély végének spoilerezését és azok befejezésének bemutatását. A Yusukével való kezdetleges beszélgetéseket mutathatod, de az ő magához térő jelenetét, illetve A festménnyel kapcsolatos történetszálat, illetve egy adott nyomozóval kapcsolatos eseményeket ne.

– […] A Kamoshida bossfight megengedett, de a többi fő bossfightból ne rögzíts videót.

– Nem koncentrálhatsz csak a jelenetekre és animált jelenetekre, főleg a Tokióban való időtöltést, dungeon crawlingot kellene főképp mutatni.

Streamelés:

– Ez egy japán játék egyszer végigjátszható történettel, emiatt a japán mestereink óvatosak. A natív PS4-es kezelőfelületen keresztül történő megosztás (ez amúgy a screenshotokra is vonatkozik, lol – a szerk.) jelenleg le van tiltva. […] Ha a 7/7-es napon túl közvetítesz (EZT KIFEJEZETTEN NEM AJÁNLJUK, FIGYELMEZTETTÜNK!), egy content ID-t (reklámok kerülnek a videóra, vagy ha monetizált a csatornánk, az adott videóból nem látunk bevételt – a szerk.), rosszabb esetben egy copyright büntetést és/vagy csatornafelfüggesztést kockáztatsz.”

A csavar? A Persona 5 Japánban SZEPTEMBERBEN, tehát majdnem kilenc hónapja megjelent, és akkor gyakori volt, hogy a Twitch streamerek élőben lefordították a játékot. Az is érdekes, hogy nincsen időlimit megadva, hogy meddig is élnek ezek a szabályok. Az Atlus talán túlzottan defenzív. Érthető, hogy ezzel szeretnék, hogy a játékosok megvegyék a játékot, de talán ha megszabták volna, hogy csak áprilisban él ez a korlátozás, akkor fair lett volna a részükről…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu