Star Wars élmények a Disney új headsetjére! [VIDEO]

Nem VR-headsettel készül a Disney, hanem AR-headsettel!

Augmented reality, azaz kiterjesztett valóság – ebbe a műfajba próbál a Disney belépni. Ők a D23 Expon jelentették be, hogy a Lenovo segítségével készítenek egy új eszközt, amit úgy terveztek meg, hogy főképp a Star Wars élmények kerülnek a középpontjába. (Mivel a Disney-é a Star Wars-licensz, ez érthető lépés. Övék amúgy a Marvel is, de ez más téma.) A Star Wars: Jedi Challengesben holosakkra és lézerkardforgatásra számíthatunk a videó alapján.

Még nem tudni, hogy az AR-headset mikor fog megjelenni, ám ezen a weboldalon érdemes nyomon követni a változásokat. A Disney/Lenovo páros nincs egyedül: az Apple nemsokára kiadja az ARKit névre hallgató fejlesztői készletét.

Most az augmentált valóság lesz a divat, nem pedig a virtuális?

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu