Michael Pachter előrejelzése az Xbox One X-szel kapcsolatban

A neves elemző előrevetítette, hogy miként fog teljesíteni az Xbox One X.

A Wedbush Securitiesnél dolgozó játék- és elektronikai eszközöket elemző úr a GamingBoltnak adott interjút, amiben nem éppen fényes diagnózist állított fel a novemberben érkező konzolnak.

„Szerintem 500 dollár túl sok [az árnak], és már megszoktuk legalább az első PlayStation óta (nem emlékszem arra, mennyibe került a NES a megjelenéskor), hógy a 300 dollár a küszöb sokaknak, amit még megfizetnek.

Egy Xbox One X annyiba kerül, mint egy Xbox One S és egy PlayStation 4 Slim, szóval ha eddig nincsen semmilyen Xbox One-od, miért vennél egy X-et, ha tudsz egy S-t és egy PlayStation 4 Slimet is vásárolni abból a pénzből? Nem értem. Szerintem nem kedvez a Microsoftnak az árazás. Tudom, hogy a 4K-ra építenek, de legyünk őszinték: valószínűleg az amerikai háztartások 10%-ának sincsen 4K-s TV-je, és kevésbé fejlett országokban még rosszabb az arány. Ki vár erre? Talán az idei év végére elérhetjük a 20%-ot itt és 10%-ot máshol, majd jövőre 35%/20%-ot. Igen, hosszabb távon időszerű vétel lehet, de 500 dolláros árnál inkább megtartanám a pénzem. Ha egy Xbox One X és egy 4K-s TV között kéne választanom, a TV-t vinném. Szóval csak azoknak kedvez [a Microsoft], akiknek 1100 dollárja van, mert még egy TV-t is venniük kéne. Ez ugyanaz a probléma, ami az Oculus Riftnek volt. Szerintem az Xbox One X nem fog jól teljesíteni.”

És tényleg – Magyarországon vajon hány százaléka a háztartásoknak rendelkezik ilyen TV-vel?

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu