Detroit: Become Human: David Cage kivágott két jelenetet!

Nocsak, a Detroit nem vállal be mindent…

David Cage, a Quantic Dream alapítója már több játékot is összehozott (Omikron: The Nomad Soul, Fahrenheit/Indigo Prophecy, Heavy Rain, Beyond: Two Souls), és most a Detroit: Become Human befejezésén tevékenykedik. A szeptemberi, 139. hivatalos angol PlayStation magazinnak, amiből a WCCFTech idézett, azt mondta, hogy az eredetileg tervezetthez képest kicsit visszavágta a játékot.

„Amikor erőszakról van szó… biztosra akartam menni, hogy bármit is csinálunk a Detroit: Become Humanben, az nem kétértelmű, hanem teljesen tiszta. Őszintén, töröltem két jelenetet, mert rosszul is értelmezhető lehetett volna. Érdekes dolog volt számomra, mert rájöttem, hogy a Detroitban igencsak jelentőségteljes dolgokról van szó, és emiatt óvatosnak, tisztelettudónak kell lennem, meggondolva, hogy mit mondok.

Ez ijesztő is volt, de amikor a félelem elpárolgott, azt mondtam „hé, egy játékon dolgozok, aminek értelmesnek, fontosnak kell lennie, ami valamit kimond. Tisztelettudónak kell lennie, nekem meg mindenre oda kell figyelnem, miközben valamiről beszélek.”

És mégis, Cage csak egy játéknak tekinti az androidok újrajátszhatóságra építő történetét: „Számomra nem volt terítéken az, hogy létező gondokat használjak fel egy játékban, ami továbbra is szórakoztatásra van – mindegy, hogy mennyi szenvedély és őszinteség van benne, az továbbra is csak egy játék marad. Vannak igencsak komoly dolgok, amik megtörténnek, és mi nem akartuk „kihasználni” őket, szóval sokat beszélgettünk erről.”

A PlayStation 4-exkluzív Detroit: Become Human 2018-ban, feltehetőleg annak első felében érkezik. Esélyes, hogy a Paris Game Weeken ősszel látni fogjuk.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu