GC 2017 – Final Fantasy XV-2? Nem valószínű!

A jó eladások és a pozitív fogadtatás ellenére nincs sok esély a folytatásra.

A Final Fantasy XV rendezője, Hajime Tabata a Polygonnak elmondta, hogy egy teljes értékű folytatásnak nem sok értelme lenne, mert így a rajongóknak jó ideig nem lenne mivel foglalkozniuk.

„Egy IP vagy egy sorozat teljes folytatása jó ötlet meghatározott példák esetében. A negatívum itt az, hogy így egy igen hosszú időszak lesz, amikor nem adsz ki semmit, és eközben az emberek elmennek és a kötődésük a franchise-hoz ellaposodik egy kicsit emiatt,” mondta Tabata.

Emiatt a Square Enix inkább kisebb tartalmakon dolgozik a játékhoz, legyen szó a karakterekre összpontosító epizódoktól, a Comrades multiplayer szegmensről, vagy a halászós-vadászós VR-minijátékról, amiről tegnap írtunk (nem beszélve a mobilos portról és a lehetséges Switch-verzióról).

„Amit meg szeretnénk csinálni, az a hiányzó tíz év ábrázolása a történet végén. Ha ezt egy teljes értékű folytatásban tettük volna, nehéz lett volna, de remekül működne a rajongókkal való kapcsolat [megtartása],” tette hozzá Tabata a multiplayerről.

A Kotakunak azt nyilatkozta, hogy a Final Fantasy XV 2018 elején megjelenő PC-s portja nem fog 1080 Ti-t és 170 GB szabad helyet követelni – előbbi csak azért kell, hogy 4K felbontásban játszhassuk a játékot. A rendszerkövetelményeket pusztán a Gamescomos demót futtató PC-jére alapozták, szóval ennél kevesebb fog kelleni (kivéve, ha 4K-znánk)… és lesz modtámogatás is!

Csak aztán nehogy 7-8 DVD-n jöjjön a játék PC-s kiadása – a Grand Theft Auto V ezt már meglépte!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu