Az Arkane (Dishonored 1-2, Prey) fejlesztői nem véletlenül választották a Bethesdát kiadónak

Az Arkane Studios francia fejlesztőcsapat és a Bethesda Softworks kiadójának közreműködésének már három nagyon jó játékot is köszönhetünk.

Az egyik oka, amelyért az Arkane Studios játékai annyira respektálják és szeretik a rajongóik, mert az összes című sutba dobja a hagyományos, megszokott, unalmas konvenciókat. Ezt olyan címeikben is megtapasztalhattuk, mint a Prey, a Dishonored, vagy a Dishonored 2. Most az egyik lead designerük, Dinga Bakaba beszélt arról az Eurogamernek, hogy azért szeretnek a Bethesdával együtt dolgozni, mert sokkal nagyobb kreatív szabadságot kapnak, mint más kiadóktól. (Az Arkane korábban a JooWood német és a Ubisoft francia kiadónál készítette el az Arx Fatalis-t és a Dark Messiah of Might and Magic-et.

„Azt csináljuk, amit szeretnénk… Mi tényleg örökre videojátékokat akarunk fejleszteni. Én egészen biztosan ezt szeretném, ez számomra igazi szenvedély, szóval olyan játékot sohasem fejlesztenék, amelyhez nincs kedvem. Ezért imádom csinálni.” – lelkendezik Bakaba.

„Tudom, hogy általában véve pozitív dolgokat hallani a Bethesdáról, de én a saját pozitív meglátásomat nem csak azért hangsúlyozom, hogy smúzoljak a kiadónál. Tényleg jó üzleti kapcsolat van köztünk és a Bethesda között. Szeretik, és elismerik, amit csinálunk. Amivel pedig a legtöbbet segítenek, hogy hagyják, hogy kísérletezzünk.”

Mindenki nagyon szeret tehát mindenkit és rövidesen jön a Dishonored 2 kiegészítője, a Dishonored: Death of the Outsider, szóval valószínűleg ezért is ültethették le a mikrofon elé szegény Bakabát, hogy valamit mondjon már a sajtónak. Végül is mondott…

Viccet félretéve: szeptember 15-én érkezik a Dishonored: Death of the Outsider, amit a kiváló Dishonored 2 után  már tűkön ülve várunk. Ezúttal „új” főszereplőnk lesz, róla (illetve a kiegészítőről) többet itt tudhattok meg.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu