Újra balhéba keveredett PewDiePie!

Ezúttal egy játékfejlesztő háborodott fel a svéd YouTube-sztáron.

Felix Kjellberg, ismertebb nevén PewDiePie a PlayerUnknown’s Battlegroundsszal játszott, és valakit – előre is elnézést kérünk a szóhasználat miatt – n_ggernek nevezett. Utána persze észbekapott és kínjában röhögött, de, ahogy minden alkalommal, az internet nem felejt.

Ezen felháborodott Sean Vanaman, a Campo Santo társalapítója. Ez a csapat hozta össze a Firewatchot, ami másfél éve jelent meg PlayStation 4-en és PC-n, később Xbox One-on. A Twitteren (- és innentől több válaszban) ezt írta: „PewDiePie Firewatch tartalmait és bármi jövőbeli Campo Santo-játékkal kapcsolatos videóit le fogjuk vetetni. Van egy határ, ha az interneten mindennap játékokkal játszol. Elegem van ebből a gyerekből, hogy folyamatosan esélyt kap arra, hogy pénzt szerezzen abból, amit csinálunk. Ő rosszabb, mint egy rasszista, aki nem vallja be magáról, hogy az: kidobható szemetet propagál, ami valódi kárt okoz a játékipar körüli kultúrában. A többi fejlesztőnek, akik nagyobbak nálunk, javasoljuk, hogy vágják őt el a tartalomtól, ami milliomossá tette őt. Továbbá, bűnrészességet vállalunk: biztosak vagyunk benne, hogy pénzt kerestünk az ő 5,7 milliós megtekintésű videójából, és ez olyan dolog, amiről el kell gondolkodnunk. […] A szólásszabadság egyenlő a bűnvádi eljárás szabadságával. Az ő streamje nem kommentár, hanem reklámmal kapcsolatos növekedés az ő brandjének. A mi játékunk az ő csatornáján egyenlő a jóváhagyással.”

Azóta PewDiePie Firewatch videója eltűnt YouTube-ról, és ő nem nyilatkozott az ügyben. Felix már többször is gondba keveredett a YouTube-on az idei év során is, úgyhogy a történelem mintha megismételné önmagát…

Forrás: Kotaku, Twitter, Oddshot.tv

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu