PewDiePie bocsánatot kért… de már túl késő lenne? [VIDEO]

A rasszista megnyilvánulás után Felix Kjellberg bocsánatot kért.

Korábban beszámoltunk arról, ahogy egy PlayerUnknown’s Battlegrounds stream során PewDiePie valakit „n_ggernek” nevezett. Ezután egy videót készített, amiben azt mondta, hogy erre nincsen mentsége és nem akar kifogásokat keresni, hozzátéve, hogy csalódott magában, mert úgy tűnik, hogy nem tanult az eddigi hibáiból (antiszemita tartalmai miatt a Disney és a YouTube is megszabadult tőle).

A Campo Santo, a Firewatch fejlesztőinek egyik fejese, Sean Vanaman arra buzdította a többi fejlesztőt, hogy ne működjenek együtt a svéd YouTube-sztárral. Ennek már van is eredménye: a Simogo arra kérte Twitteren őt, hogy a Year Walk videóit törölje YouTube-ról.

A rajongók azonban „bosszút álltak” a Firewatchon, ugyanis a Steamen elég alaposan lehúzták az értékelésekkel. Idéznénk párat: „A fejlesztők mintha támogatnák a cenzúrát, amit én nem fogok.”, „Ez az egyik leggyönyörűbb játék. Rövid, de fantasztikus. Behúz és a kezdetektől a végéig fenntartja az érdeklődésed. Viszont a véleményem negatív, mert a fejlesztő egy síró baba, aki az ártó szavak után letörölteti a videókat.”

A Buzzfeednek Vanaman azóta elmondta, hogy megbánta a cselekedetét…

Forrás: GameSpot, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu