Veszélybe kerülhet PewDiePie YouTube-csatornája [VIDEO]

A Campo Santo-ügy folytatódik.

Korábban Sean Vanaman, a Firewatchot fejlesztő csapat társalapítója PewDiePie végigjátszásának levételét kérte a YouTube-tól, miután a svéd YouTube-sztár rasszista megnyilvánulással élt a PlayerUnknown’s Battlegrounds streamjében. Ő eközben priváttá tette a videókat, de ezzel sokra nem ment…

…ugyanis Vanaman kérésére a videómegosztóról levételre kerültek a videók, amivel így Felix Kjellberg egy büntetést kapott a csatornáján. Három ilyen után törlik a csatornát és nem csinálhat újat, szóval ez itt most nem könnyű szituáció. A Polygon beszélt egy ügyvéddel, aki ebben a témában jártas, és szerinte visszavonható az engedély azoktól, akik offenzív módon használják a fejlesztő játékát, azaz ő is Vanaman oldalára állt. (Illetve azokéra, akik hasonló módon járhatnak el PewDiePie ellen a közeljövőben.)

Felix két dolgot tehet: kivárja a kilencven napot, hogy a büntetés levételre kerüljön, vagy leül beszélni a Campo Santóval, hogy töröljék a DMCA-büntetést. Utóbbi esetében elég alaposan megváltozhat a YouTube-ozók jövője, akik videojátékokból élnek meg.

Forrás: WCCFTech, Polygon

Az ügyről maga PewDiePie nyilatkozott:

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu