Megszólalt a kiadó, aminek kamu játékait törölte a Valve a Steamről!

A Silicon Echo negatív hírnevet szerzett magának, és most végre megszólalt az ügyben.

Egy hete 173 játékot törölt a Steam, amik mind alacsony minőségű, asset flip címek voltak. Ez a kifejezés azt takarja, hogy az ilyen játék előre gyártott (megvásárolt) assetekből (textúra, hangok, zene, grafika, stb…) összerakott, alacsony költségvetésű és minőségű, ami emiatt is már-már pofátlanul olcsón (akár 150 forintért is…) megvehető volt Steamen.

Az egyik érintett cég a Silicon Echo, akiknek szóvivője a Polygonnak nyilatkozott. A cég nem volt boldog a döntés miatt, és emiatt kb. romokban is van.

„Csak annyi információt kaptunk, hogy a játékaink állandóan a felhasználók által legtöbbet feljelentett lista csúcsán volt, főleg abból az okból, hogy a vásárlókat megtéveszti. Ez nem teljesen magyarázta meg a teljes fióktörlést és a Valve-val való kapcsolat megszakítását, szóval írtunk nekik egy emailt, feltéve néhány kérdést.” Ebben a Silicon Echo elmagyarázta, hogy ők nem ugyanaz a cég, mint a Zonitron Productions (egy másik asset flip cég, akik érintettek voltak a törlésben), mivel a Valve szerint a két csapat bár kötődik néhány módon egymáshoz, de mégis teljesen függetlenek egymástól. A Zonitron kapott egy figyelmeztetést a törlés előtt, a Silicon Echo nem.

„Nem vagyunk hősök, és tényleg úgy működtettük néhány alkalommal az üzletünket, amit az emberek kétesnek, gyanúsnak neveznek. Például több fejlesztői név ugyanazon a fiókon, ugyanazon kiadó alatt. Ezt főleg azért tettük, mert így könnyebb a statisztikákat követni, és mi nem hittük volna, hogy ez probléma, hiszen a játékok nyilvánosan ugyanaz a kiadó alatt kerültek listázásra, ami így nem megtévesztő. Minden el lett pusztítva három évi munka után. Arra lettünk kényszerítve, hogy adjuk fel a játékfejlesztést, több indokból is. Főleg azért, mert a hírnevünk javíthatatlanul odalett, de anyagi vonzata is van. Bárcsak figyelmeztetve lettünk volna, hiszen így egy másik fejlesztési üzlettervezetre koncentráltunk volna.”

Most már késő. Amúgy a PlayStation 4-en is néha felbukkannak… nos, érdekes minőségű játékok. (Life of Black Tiger például.)

Forrás: VG247, Polygon

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu