Gabe Newell elég sok pénzt ér! Mennyit is?

A Forbes szerint a Valve társalapítója lazán a 100 leggazdagabb amerikai közé tehető.

A Forbes közzétette legújabb listáját, amin a négyszáz leggazdagabb amerikait nevezik meg. Nemhogy ebbe, de a felső százasba is sikerült Gabe Newellnek bekerülnie még úgy is, hogy a 400-as listába durván 18%-os vagyonemelkedéssel lehetett csak bejutni (2016: 1,7 milliárd dollár, 2017: 2 milliárd – úgy 520 milliárd forintban tessék gondolkodni, és még alul is becsültük…).

Október 19-ével bezárólag Gaben nem kevesebb pénzt ér, mint 5,5 milliárd dollárt. Ezt 19 év alatt gründölte többnyire össze (ugyanis 1998-ban alapította a Valve-ot, aminek továbbra is vezetői posztjában ül), és bár nem tudni pontosan, hogy ebből mennyi lehet az ő tulajdona, de a Forbes kb. 50%-ot tippel.

A Forbes szerint a Valve kezdeti sikerei egyértelműen a Half-Life és a Portal (illetve szerintünk a Team Fortress is) miatt következtek be, de azóta a Steam vette át a szerepet – nem csoda, ha csak idén 6000 új játék bukkanhat fel ott.

Egy Reddites szerint Gabe Newell a 97. helyen áll. Háromra a száztól. Half-Life 3 confirmed…?

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu