Streamelő szolgáltatást indít az Electronic Arts!

Ráadásul már határidőt is kitűzött a cég.

Az Electronic Arts pénzügyi főnöke, Blake Jörgensen a UBS Global Technology Conference-en vett részt, ahol elárulta, hogy egy, meg nem nevezett partnerrel együttműködve legkésőbb 2020-ig elindítják a játékstreamelős szolgáltatásukat. (Érdekes módon Phil Spencer hasonló határidőt mondott az Xbox-féle szolgáltatásnak is…) Szerinte az fogja vissza a streamelős szolgáltatásokat (pl. ilyen a PlayStation Now is), hogy nincsen elég adatközpont, így ha messze vagyuk egytől, a streamelés minősége csapnivaló lehet számunkra, holott lehet, hogy az internetkapcsolatunk bőven az ajánlott szint felett van, de kiemelte, hogy a sebesség sem a legjobb még erre a világ több pontján is.

Jörgensen a Star Wars: Battlefront II körüli botrányról is nyilatkozott. Mivel élő szolgáltatásként kezeli a kiadó a játékot, így lehetőségük van egyik napról a másikra áthangolni azt, és most az EA számára az a cél, hogy folyamatosan lekössék a játékosokat, de „legyünk türelmesek”, amíg megtalálják a megfelelő árazást például a hősöknek a játékban. (Persze azt is kiemelte, hogy a Battlefield 4-gyel hibáztak: ott nem használták még a „játék mint szolgáltatás” elvét, holott az a kiadó top tizes listáján gyakran ott szerepelt…) Tehát őt nem érdekli az internet kiakadása az EA-ra…

Tegnap arról is írtunk, hogy eltűnt az Originről a játék visszaszolgáltatásának lehetősége – a VG247 szerint csak az a helyzet, hogy a vásárlási történet oldalán van a pénzvisszatérítési funkció, ha a közelmúltban vették le a pénzt a kártyánkról, ami előrendelés esetén gyakori. A játék visszaadását a Great Game Guarantee és a refund oldalakon oldhatjuk meg. (Ha már Origin – jelenleg a Planets vs. Zombies: Game of the Year Edition érhető el ingyen az On The House keretein belül…)

Addig még a Blizzard is odabök az Electronic Artsnak: free-to-play modellre váltott a StarCraft II. Ötös szintig ingyen vannak a parancsnokok, de Kerrigan, Raynor és Artanis teljesen ingyenes – akinek meg már megvan a játék, a Heart of the Swarm ingyen felszedhető december nyolcadikáig. Két tweettel már ment is az odaszúrás az EA részére: „Az órák száma, hogy elérd a teljes StarCraft II: Wings of Liberty kampányt: nulla”, illetve „Pay-to-win rendszerek száma a StarCraft II-ben: nulla”.

Forrás: GameSpotGameSpot, VG247, Twitter, Twitter

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu