Lootboxok: Új-Zéland is állást foglalt

Az angliai szituáció pedig továbbra is borús.

Először beszéljünk az új-zélandi álláspontról: az ottani szerencsejátékokkal foglalkozó bizottság a Gamasutrának azt mondta, hogy a lootboxok hivatalosan nem töltik be a szerencsejáték fogalmát, hozzátéve, hogy a játékosok nem azért veszik őket, hogy pénzt nyerjenek, vagy olyan dolgot szerezzenek, amiből pénzt csinálhatnak. Úgyhogy ők maradnak a pálya szélén.

A nagy-britanniai bizottság viszont a 2017-es, év végi „Fiatal Emberek és a Szerencsejáték” nevű tanulmányát közölte, és az eredmény eléggé meghökkentő lett… a megkérdezett 11-16 évesek 45%-a tud a skin gamblingről (elég annyit mondanunk, hogy Counter-Strike: Global Offensive), és 11%-uk már tétet tett valamilyen játékon belüli tárgyra. Ez elég nagy arány.

A BBC tovább ment egy lépéssel: szerintük csak a múlt héten 370 ezer 11-16 éves költött szerencsejátékra Walesben, Skóciában és Angliában, viszont ez a szerencsejáték összes fogalmát lefedi szerintük, így a félkarú rabló, a kaparós sorsjegy, vagy a haverokkal való fogadás is beleértendő ebbe a számba, hozzátéve, hogy 2011-ben ez a heti adat még 23% volt, nem 11. A videojátékokon belüli tárgyakkal való szerencsejáték használata a korral együtt nő, és főleg azon gyerekeknél nagyobb, akik online szerencsejátékokban részt vesznek.

Szóval a fiatalok is gyorsan bekerülnek a rendszerbe, és tény, hogy a CS:GO-ban a ritkább fegyverskinek aranyáron kerülnek értékesítésre…

Forrás: Gamasutra, UKGC, BBC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu