Online játékokra koncentrálnak a Deus Ex és a Thief fejlesztői!

Az Eidos Montreal más megközelítéssel élhet a jövőbeli játékaiban.

A stúdió weboldalán olvasható David Anfossi, a stúdió főnökének nyilatkozta: „Az Eidos Montreal folyamatosan innovatív és izgalmas élményeken dolgozik a játékosoknak. Így nagyobb mértékben összpontosítunk a játékainkban az online élményekre, hogy a játékosoknak folyamatosan emlékezetes és hatásos tartalmakat szolgáltassunk. Az online játék interakcióján keresztül az univerzumainknak lehetősége lesz most és a jövőben is növekedniük. Ennek elérése céljából a csapatainkat és az eszközeinket fejlesztjük, hogy képesek legyenek az ambícióinkat elérni.”

Sébastien Bessette, az online technológia rendezője az Eidos Montrealnál szintén nyilatkozott ugyanezen az oldalon: „Technológiailag azon dolgozunk, hogy megerősítsük a tartalomkészítőinket és egy iteratív, ismétlődő játékkészítési folyamatot emeljünk fel. Emiatt egy mérnöki stratégiát alkottunk, ami nagyban bátorítja a csapattagok közti kommunikációt, és ez lehetővé teszi számunkra a játék architektúrájának hatékony megtervezését, implementálását és tesztelését. A DAWN engine-t is úgy strukturáljuk, hogy modern online megoldásokkal is együttműködjön, hogy a létező technológiákból előnyt nyerjünk. Ezek a megpróbáltatások egyesítik csapatainkat egy gól érdekében: hogy a játékosainknak a legjobb online élményt hozhassuk el.”

Ez a két idézet bizony elég keményen leírja a helyzetet – a három állásajánlatból kettő (egy multiplayer vezető programozó és egy senior online programozó) is ezt a szemszöget támasztja alá. Persze Anfossi a Twitteren már keményen védekezik: „Senki sem mondta, hogy feladjuk a narratív single player játékokat – ezt szeretjük csinálni. Hol olvastad ezt!?”, „Kreatívokként új dolgokat kell kipróbálnunk, hogy stimuláltak legyünk, de nem tagadhatjuk le, hogy mit tettünk az Eidos Montreal felépítése során”, végül azt mondta, hogy ha szeretjük az erős akció-kalandjátékokat, maradjunk résen.

Ezzel az utolsó gondolattal nyilvánvalóan a Shadow of the Tomb Raiderre utalt, amit jövőre fog az Eidos és a Square Enix leleplezni, sőt, talán kiadni is.

Forrás: Eidos Montreal, Twitter

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu