Ezek a játékok voltak a NieR: Automata rendezőjének kedvencei tavaly!

Yoko Taro elárulta a 2017-es top 10 listáját.

Taro, aki a NieR előtt a Drakengard rendezésével is nagyot aratott (és a NieR ennek a spinoff szériája), a Giantbombnak elárulta, melyik tíz játékot tekinti tavalyi kedvenceinek.

A tizedik helyre az INSIDE futott be, amivel időhiány miatt nem is játszott, de bízik a Playdeadben, akik a LIMBO-val már nagyot dobtak korábban. A kilencedik pozíciót az Undertale érte el – ezt tavaly lokalizálták japán nyelvűre (tavaly nyáron készült el ugyanis a PlayStation 4 és PlayStation Vita port), és szerinte ez egy „komplex szarkazmussal és szerelemmel átitatott mestermű”, ami a stáblistában hasonló játékmenettel él, mint a NieR: Automata.

A nyolcadik hely a Gravity Rush 2-é lett: azt leszámítva, hogy a rendezőjével, Keiichiro Toyamával gyakran megy el inni Taro (komolyan ezt írta!), azért tekinti jónak, mert „az alapötlete, az egyensúlya, és az általa alkotott világ mind eltér a többitől”, betöltve az AAA és az indie címek közötti űrt. A 7. pozícióra a Danganronpa V3: Killing Harmony PlayStation Vita verzióé lett – Kazutaka Kodaka szöveges kalandjátéka szerinte több figyelmet érdemelne. A 6. helyezés a DoDonpachi Resurrectioné lett (PC-n, amire 2016-ban jött ki): a CAVE játékát egyszerűen elég annyival jellemezni, hogy vertikális bullet hell shooter. „Mit tehetett volna a japán vertikális shooter ipar, hogy életben maradjon?”

A következő három helyezést a Housemarque PlayStation 4-es játékai érték el (Alienation: 5., Nex Machina: Death Machine 4., Matterfall: 3.) – itt Taro az életkorára (47 éves) hivatkozva attól fél, hogy nem lesz képes egy új műfajba beleszeretni, és itt is csalódott, hogy a Housemarque felhagyott az arcade-stílusú játékok készítésével (erről korábban írtunk is).

A második posztot a Horizon: Zero Dawn érte el – eredetileg félt attól, hogy a Guerrilla játékának megjelenése közel volt az övéhez, de kiemelte, hogy az ebben látható gépek és robotok részletesek és eltérőek az általános nyugati masináktól. Szerinte nem lenne meglepő, ha egy animált sorozat készülne a játékból. Az első hely az okostelefonos Animal Crossing: Pocket Campé lett. Röviden, de elmerült benne és imádja.

Yoko Taro stílusos játékokat készít, és a NieR: Automata is bőven az volt. Bízzunk benne, hogy lehetősége lesz egy újabb NieR-t összehozni, akár újra a PlatinumGamesszel! Hol a The Legend of Zelda: Breath of the Wild?

Forrás: Giantbomb

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu