Több idő és pénzköltés a játékokban: az Electronic Arts terve! [VIDEO]

Az Activision után az Electronic Arts is próbálkozik a háttérben!

Az Activision esetében egy olyan matchmaking rendszert védett le a kiadó, ami arra „bátorítaná” a játékost, hogy mikrotranzakciókra költsön, mivel, és itt magyarul fogalmazunk, OP ellenfelekkel kerülne egy mérkőzésbe.

YongYea, egy Youtuber rábukkant egy védjegyre, amit az Electronic Arts jegyzett be. A neve Engagement Optimized Matchmaking (EOMM-re rövidítjük innentől), ami magyarul kb. úgy hangozna, hogy interakcióra optimalizált matchmaking. Lényegében ez egy olyan algoritmus, ami nyomon követi, hogy miként játszunk online: milyen jól, mennyire agresszívan, milyen gyorsan leszünk frusztráltak (ezt mégis miből vélik kikövetkeztetni?), és ezeket az adatokat figyelembe véve rak minket össze más játékosokkal.

Ez eddig papíron jól hangzik, de az EOMM kutatási jegyzetei rendelkeznek egy ilyen definícióval: „Az EOMM keretein belül […] megváltoztathatjuk az objektív funkciót más érdeklődési mérésekre, mint például a játékidőre, a figyelem fenntartására, vagy a költekezésre. Az EOMM lehetővé teszi, hogy több féle eltérő prediktív modell legyen használható az optimalizáció érdekében.” Költekezésre. Bingó – ugyanott vagyunk, ahol az Activision: az Electronic Arts monetizációra pakolná a multiplayert.

Bár az Activision azt állítja, hogy az ő rendszerét nem használta, ott van az, hogy pl. a 2018-as Call of Duty bevetheti… és hiába az Electronic Arts korai státusza az EOMM-mel kapcsolatban, biztos, hogy viszont fogjuk látni valahol. Például az ősszel érkező Anthemben… úgyhogy nem, a kiadók nem fognak leszállni a pénz, pénz, pénz gondolatáról.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu