Új tulajdonosa van a Denuvonak!

A cég korábban az Overwatch egyik pornó adaptációját próbálta eltüntetni az internetről…

Denuvo – másolásvédelmi (pontosabban anti-tamper…) technológia, ami a PC-sek számára okozhat gondot. Pl. offline nem játszható a játék egyszeri szerverekhez való kapcsolódás nélkül, esetleg, mint a Sonic Mania esetében, egy bug következtében internetkapcsolat szükséges a játékhoz… és akkor még nem is beszéltünk az Assassin’s Creed: Origins esetében fennálló rossz teljesítményről, amit az extra VMProtect (egy újabb szoftvervédelmi megoldás…) okozhat. Nem vicc: a Ubisoft játékában egy DRM védi a DRM-et, nem beszélve a uPlay-ről! De mégis, végzi a dolgát: nem egy könnyen feltörhető rendszerről beszélünk. A cég már az 5.0 iterációval is előrukkolt az új Marvel vs. Capcom: Infinite patch-csel azok után, hogy az olasz CPY warez csoport, a Denuvo ellen fellépő kevés számú csapat egyike feltörte (vagy, technikailag megkerülte…) a 4.8-as variánst. A helyzet viszont fokozódni fog…

Az Irdeto, ami egy digitális biztonsági cég, ugyanis felvásárolta a Denuvót, ami minden bizonnyal az Irdeto által létrehozott Cloakware technológiával is ki fog egészülni, így minden bizonnyal egyrészt több kiadó fogja újra alkalmazni a Denuvót, másrészt pedig ezzel kényszerítenék a kalózkodást térdre. De álljunk meg, Irdeto?

Az Irdeto az Overwatch pornó videói közül az egyiket letöröltette a Gfycatről, és bizony a képen jól látható, hogy nem a Blizzard, hanem ők kérvényezték a felnőtt tartalom eltávolítását! Nem éppen így kell hírnevet szerezni.

Forrás: PCGamer, PCGamer, DSOGaming

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu