Az FBI-al együttműködik a Sony!

A japán cég elkezdte a PlayStation 4-es adatokat megosztani az amerikai FBI-al (magyarul Szövetségi Nyomozó Irodával).

Az FBI ugyanis egy PlayStation 4-gyel rendelkező felhasználó adatait kikérte a Sony-tól, mivel azzal gyanúsították őt meg, hogy az Egyesült Államokbeli Kansasből a Közel-Keletre repült volna ki egy terrorista szervezethez való csatlakozás céljából. A felhatalmazás itt olvasható, és kilenc másik site, mint pl. a Facebook is meg lett keresve az ügyben, hogy a közösségi médiáról és a PlayStation 4-ről a lehető legtöbbet megtudják a személyről.

Ez azért is hírértékű téma, ugyanis első alkalommal biztosította közvetlenül a Sony a hatóságoknak a kikért adatokat. A gyanúsított személy PlayStation Networkös azonosítója DejanWoW – a Forbes szerint nem tudni, hogy miért éppen a PlayStation irányában kutakodnak a hatóságok.

A nyomozás akkor kezdődött, amikor a gyanúsított édesanyja a rendőrség segítségét kérte – szerinte a fia, Isse Aweis Mohamud elhagyta az országot, és amikor Egyiptomban rátaláltak, kiderült, hogy a The Strangers (az idegenek) nevű bandához kívánt csatlakozni. Azért is kerülhetett szóba a Sony konzolja, mert Mohamud testvére beismerte a rendőrségnek, hogy Isse Aweis minden információt törölt a PlayStation 4-éről, így amikor azt átkutatták, nem találtak semmit – a Sony kaliforniai főhadiszállásán viszont a cég megőrzött egy másolatot. A hatóságok szerint Mohamud semmilyen terrorista cselekedetet sem tervezett, de januárban négy év börtönre ítélték egy hamis útlevél miatt, és még nem tudni, hogy a 22 éves gyanúsított a PS4-es adatok miatt további büntetésre számíthat-e.

Ez a téma azért is fontos, mert így egyszerűen bármit bekérhetnek még a Sony-tól is…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu