Kéretlen letöltésekkel támadhat a PlayStation 4!

Ha nem figyelünk oda, olyan játékokat is letölthet a konzolunk, amiket nem is szeretnénk megvásárolni…

Daniel Bloodworth a Twitteren arról írt, hogy a PlayStation 4-e épp a Shadow of the Colossust tölti le. „Nem vásároltam meg. Nem ütöttem be egy kódot. Nem hiszem, hogy a PS3-as tulajoknak ingyenes update lehetőséget adnának. Szóval meg kell várnom, amíg letölti, de ez mindenesetre egy új csavar az automatikus letöltésekkel. Úgy tűnik, hogy az egészet letölti a merevlemezemre, hogy aztán megkérdezze, hogy meg akarom-e venni.” Aztán kiderült, hogy a 14 gigabyte-nyi letöltés milyen eredményre jutott: „Letöltött egy egész játékot, aztán arra kér, hogy megvegyem. 14 gigabyte-nyi reklám. Fura.”

Ügyeljen erre mindenki! Ezt el lehet kerülni egy egyszerű beállítással: a Beállítások > Rendszer > Automatikus letöltések menüpont alatt vegyük ki a pipát a „Kiemelt tartalom” mellől. (A fordítás eltérő lehet – mi angolul nyúzzuk a konzolt.) Így nincsen kéretlen letöltés, ami azért is zavaró lehet, mert mondjuk lassú az internetünk, nagyok a játékok méretei, vagy csak simán betölti a merevlemezt, amire egyre gyakrabban példa lesz (nem véletlenül kapott a PlayStation 4 Pro egy 1 TB-s HDD-t…).

Olyan játékokat tölthet le nekünk a konzol, amit a Sony szerint szeretnénk, így időt spórolhat a letöltéssel. A kényelemmel körülmények járhatnak, de ez segíthet is (mondjuk ha van a letöltött, de nem birtokolt játékokra pénz, akkor pláne). Persze ezt a beállítás alapból le van kapcsolva, úgyhogy nem árt ránézni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu