Újítania kell a Valve-nak Gabe Newell fia szerint! [VIDEO]

Fény derült egy, idáig kérdőjeles részletre az első Half-Life esetében is.

Gray Newell a Valve főnöke, Gabe Newell fia. Őt kapta mikrofonvégre a Valve News Network, és itt több dologról is beszélt – szóba került a saját projektje, a Fury, illetve maga a Valve is. „A Half-Life 1 utolsó bossfightja, az a hatalmas gonosz baba szörnyeteg… na az én volnék. Amikor az anyám szült, azt gondolták, hogy mi lehet tényleg ijesztő? Akkor egy gyermek mindenki számára tényleg rémisztő volt,” mondta Gray, aki nem nagyon játszik a Valve játékaival – ő inkább a saját fejlesztőstúdiójával, a Naetyr-rel van elfoglalva.

A csapat jelenleg a Fury-n dolgozik, ami Gray szerint egy FPS MMO lesz felhasználók által készített részletekkel, „hasonlóan a Garry’s Modhoz, a Spore-hoz, és valamelyest a Star Citizenhez”. Gaben fiát a Valveosok „jó értelemben vett őrültnek” tartják a játéka miatt, amiről elárulta, hogy sem az apja, sem a Valve nem finanszírozza.

„Ha lehetne egy dolog, amit szeretnék, hogy a Valve csináljon, az az, hogy többet kellene ötleteniük. Az ottani emberek az eddigi legokosabbak, a legkeményebben dolgozók és a leginspirálóbbak, akikkel valaha találkoztam. A Valve kultúrája jó, de kb. eljutottak arra a pontra, hogy egy munkagép lett belőlük… és ez jó, de meg kellene próbálniuk valami ijesztőt. Valami olyat kéne csinálniuk, amiről nem tudják, hogy milyen végeredménye lesz. Elképesztően zseniális döntéseket hoznak, de néha valamilyen hülyeséget kell csinálni. Néha kell lennie egy hülye, őrült ötletednek, amire azt mondod „nosza”, és megcsinálod. A Valve-nak hihetetlenül sok erőforrása van, és remélem, megtalálják a bátorságot arra, hogy valami újra szánják el magukat. Szeretném, ha újra megnyomnák azt a képletes bélyeget…” – mondta Gray.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu