Far Cry 5: a mikrotranzakcióktól a „medvesztegetésig” [VIDEO]

Elkészült a Far Cry 5, már megy a tömeggyártás. Addig van miről beszélni.

A GamerGen francia oldal arról ír, hogy megkérdezték a Ubisoftot, miként áll a fejlesztés. A válasz rövid volt: arany lett (tehát megvan a sokszorításra használt lemez), megy a marketing ezerrel (emiatt is lesz ilyen terjedelmes ez az iromány…).

A PCGamer kipróbálhatta a játékot, és a demóban az első őrhely átvétele után egy olyan felugró üzenetet kaptak, hogy minden őrállomáson és Hope megyeszerte el vannak rejtve ezüstrudak, amikkel presztízs skineket/fegyvereket/ruházatot/járműveket lehet vásárolni. Az ezüstöt pedig a Store-ból is megvehetjük a pause menüből, valós pénzzel – tehát mikrotranzakciók lesznek, ha már lootboxok nem.

Visszatérve a marketingre: a Ubisoft bejelentette, hogy egy élőszereplős rövidfilmet, az Inside Eden’s Gate-et (Éden kapuja mögött) március ötödikétől elérhetővé teszik az Amazon Prime szolgáltatáson keresztül – ez kapott egy trailert is, és ezzel nyit a lenti videóözön is.

„Ahogy pletykák kezdenek a Montana állambeli Hope megyében terjedni egy fanatikus kultuszról, három vlogger magára vállalja, hogy nyomozzanak, mi is történik. Ahogy felderítik az eltűnt helyieket és egyéb furcsa események után kutatnak, találkoznak Joseph Seeddel, az Éden Kapuja Projekt kultusz vezetőjével, aki a Hope megyebeli szokatlan eseményekért felelős,” írja a Ubisoft. Ha már élőszereplős videó, van egy kis elmaradásunk egy ilyen trailerről is, az a második videó lenn.

Egy heti podcast-sorozat is elindult – a Hope County Stories mögött a Gamertag Radio áll, és ezen a sorozaton keresztül kaphatunk háttérinformációt a történetből. Az első „szereplő” Jerome Jeffries, aki az ellenállók egyik vezéregyénisége, civilként pedig pap. Szóba kerül Joseph Seed, a főgonosz is. A podcast itt található.

Ezeken felül még egy raklapnyi videót is kipakoltak a franciák. Nem kevesebb mint négy kultatagról készült egy rövid videó (vignetta, ahogy a Ubisoft nevezi őket). Rövid jellemzés és azok fordításai következnek: „Joseph az Éden Kapuja Projekt vezetője lett, miután egy hangot hallott, ami azt suttogta neki, hogy a világ egy nagy összeesés felé tart. A hang egy egyszerű célt mondott neki: mentsen meg annyi embert, amennyit tud, még ha nem is szeretnék ezt.”; „John tana „az igen ereje”. Az Éden Kapuja kaszásaként John megfélemlítést és akár erőszakot is bevet, hogy a kultusz túléléséhez szükséges erőforrásokat biztosítsa. Bárki, aki ezt meggátolja, könyörtelen halálnak néz elébe, kivéve, ha John az illetőket másképp fel tudja használni.”; „Felkészültség a fájdalmon keresztül, ez Jacob mantrája. A kultusz toborzójaként és ex-hadseregbeli lövészként a nagyobbik Seed testvér fő célja az Éden Kapuja Projekt megvédése.”; „Amint Faith bűbája alá kerülsz, nincs menekvés. Joseph hangjaként Faith egy isteni hangszerként működik a káoszban, hogy a gyülekezet boldog maradjon.”

Végezetül két játékmenet-videó. Az elsőt nem is kommentáljuk, de a másodikat igen. Lehetőségünk van arra, hogy egy termetes medvét (akinek a neve Sajtburger!) is felfogadjunk. A mackó elég agresszív, de mindig lehetőségünk van a nyugalom idején megsimogatni őkelmét. (Mondjuk itt az animációt echte átemelték a Far Cry Primalból.)

A Far Cry 5 március 27-én jelenik meg PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: GamerGen, PCGamer, Ubisoft, DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu