Újabb remasteren dolgozik a Bluepoint!

Nem tétlenkednek a srácok – alig egy hónapja, hogy kijött a Shadow of the Colossus PlayStation 4-es kiadása!

A Bluepoint felállított egy új szintet a remasterelésekkel. God of War Collection, Gravity Rush Remastered, Uncharted: The Nathan Drake Collection, illetve legutóbb a Shadow of the Colossus PlayStation 4-en – mi a következő lépésük? Az Eurogamernek interjút adott Marco Thrush, a Bluepoint elnöke és társalapítója – itt elmondta a választ is.

„Nos, csinálhatnánk egy játékot mi magunk is, de egy újabb remake-en dolgozunk. A Shadow of the Colossus jó indokot adott arra, hogy a művészeti csapatunkat kibővítsük olyannyira, hogy egy teljes értékű AAA címmel is foglalkozhassunk a művészeti tartalom szemszögéből. A következő lépésünk az, hogy fejlesszük a művészeti menetrendünket, az engine-t, a művészek munkatempóját gyorsítsuk, és általánosságban bővüljön a művészeti oldalunk a következő projektünk miatt, hiszen az valamelyest nagyobb lesz. Aztán a következő fókuszunk az, hogy a dizájnon dolgozzunk, hozzáadva új dolgokat, amivel eljuthatunk a következő remake-ig, mert most már az lehet a fő fókuszunk, hogy biztosítsuk: minden és mindenki azon a szinten legyen, ahol teljesíteni tudunk,” mondta Thrush.

Peter Dalton, a Bluepoint technikai rendezője szerint a Shadow of the Colossus miatt fejlődtek a képességeik is, nem csak a csapat bővült: „Egy terület, amibe még nem néztünk bele mélyebben, az a dizájnnal való bátorságunk. Mennyire vagyunk képesek valami eredetit építeni, hogy kibővítsük azt ahelyett, hogy csak feljavítanánk valamit? Folyamatosan próbáljuk javítani, erősíteni a stúdiót, hogy eljussunk arra a pontra, amikor kimondhatjuk: igen, képesek vagyunk eredeti, saját játékok fejlesztésére is.”

Amúgy több mint tíz állásajánlat van az oldalukon – de min dolgozhatnak? Nekünk lenne egy tippünk: ICO. ESETLEG a Shenmue első két része…?

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu