Egy államban már börtön járhat a swattingért!

Bizony: aki viccből kihívja a rendőröket valakire (aki mondjuk éppen a Twitchen streamel, teljesen ártalmatlanul), komoly börtönbüntetést is kaphat!

Decemberben, az Egyesült Államok-beli Kansasben a rendőrök lelőttek egy huszonnyolc éves férfit, Andrew Finchet, miután szórakozásból kihívták rá a rendőröket, holott ő tényleg nem csinált semmi büntetendőt; a kamu jelentés tehát életet követelt. Kansasben, Finch tiszteletére egy új törvényt hoztak, hogy a swattingnak nevezhető esemény ne követeljen több életet teljesen feleslegesen.

Az Andrew T. Finch swatting-ellenes törvényt ha elfogadja Jeff Colyer, az állam szenátora, a rendőrökkel való szórakozásból elkövetett telefonálásért 10, vagy akár 41 évnyi börtönt kaphat attól függően, hogy követett-e már el az illető bűncselekményt a múltban. Rosszabb esetben halálbüntetés is kiszabható a telefonálóra…

A KSN-nek Lisa Finch, Andrew édesanyja azt mondta, hogy nagyon örül, hogy a törvény már a szenátor irányába tart, és meghatódott, hogy a fia után nevezték el. „Ha csak egy tragédiát is meggátolhat egy másik családban, már az is lenyűgöző lesz,” nyilatkozta Finch.

Remélhetőleg Magyarországon nem fog elterjedni ilyesmi. Errefelé TEKelésnek lehetne hívni. Nem vicc az, ha valakit feljelentünk azzal, hogy például a családjából megölt valakit, mire őt magát lőnék le, holott nem csinált semmi szabálytalant…

Forrás: Destructoid

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu