Bocsánatot kért egy kiadó a Sony-ellenes kommentekért!

Túltolták a biciklit, és akkor még finoman fogalmaztunk.

Az MCV áprilisi számában a NIS America elnöke, Takuro Yamashita lett meginterjúvolva. Az első kérdés az volt, hogy a cége számára milyen előnyöket nyújt az, hogy sokkal közelebb került a Nintendóhoz, mint eddig valaha. A válasz: „Eredetileg az SNK Heroines-t úgy szerződtettük le az SNK-val, hogy csak PlayStation 4-re jön ki. Tavaly egy lehetőség merült fel a Gamescomon: két third-party cég találkozott a Nintendo tárgyalószobája előtt. Az első a NIS America és az európai Nintendo között volt, a második pedig az SNK és az európai Nintendo közt. Ezek egymástól független megbeszélések voltak. Aztán a találkozójuk után befolyásos SNK-sok jöttek a kiállítófülkénkhez, azt kérdezve, hogy törölhetik-e a PlayStation 4-es megállapodást, mivel a Nintendo exkluzív módon szeretne dolgozni ezen a játékon. Szóval a NIS és az SNK úgy döntött, hogy fizikailag Switch-exkluzív lesz a játék a nyugati piacon, digitálisan pedig továbbra is elérhető lesz PlayStation 4-re. A Nintendo lesz a disztribútorunk és azt ígérték, hogy sok egységet [magyarul sok kazettát – a szerk.] fognak vásárolni – ezt a számot nem oszthatom meg.”

Ez még rendben volna, de a második kérdésen borul az egész: mi az európai stratégia? Yamashita válasza: „A JRPG-piacnak Franciaország a legnagyobb, így a legnagyobb címeink, mint a YS VIII vagy a Disgaea-sorozat franciául is lokalizálva lesz, hogy jobb pozícióba kerüljünk Európában. Többet fogunk dolgozni a Nintendo Switchre – az SNK Heroines nem egyszeri alkalom! Egyesítettük erőinket az európai Nintendóval a további Switches címeink miatt, mert jól támogatnak bennünket, és törődnek a nagy japán cégekkel. Ezzel szemben a Sony nem barátságos a kisebb kiadókkal, mint amilyenek mi is vagyunk.

Ha egyszerre adnánk ki egy Switches és egy PlayStation 4-es verziót, jelenleg 2:1 lenne az arány – a Switchen fizikailag és digitálisan is kétszer annyi játékunk fogy. Sok PlayStation 4-es játék érkezik, így a piac nagyon kompetitív. Ezzel szemben a Switch-piac még mindig sok helyet kínál a kiadóknak, hogy pénzt keressenek.”

Nos, lényegében a Sony nevét (és a mentalitását) besározta Yamashita, aki emiatt egy bocsánatkérő levelet is közzétett. Ez magyarul így hangzik: „Szívből bocsánatot kérek az SNK-tól és a Sony Interactive Entertainmenttől. Az igazság az, hogy a Nintendo Switch-exkluzív tervet eredetileg a NIS America határozta el, és csak később, a befolyásosabb SNK-sokkal való beszélgetés során döntöttünk úgy, hogy a legjobb döntés az, ha minél nagyobb közönséghez juthatunk el. Ezért van az, hogy végülis elhozzuk az SNK Heroines PlayStation 4-verzióját, és ezt még a NISA sajtórendezvényén, továbbá a februári és márciusi sajtós találkozókon is támogattuk.

Az MCV-vel kapcsolatban úgy gondoltam, hogy némi belsős információ közlése összességében felkeltené a figyelmüket, és ez nem állt az igazság oldalán. Még egyszer elnézést kérek az SNK-tól és a Sony-tól, ha bármilyen módon negatívnak tűntem a PlayStation 4 irányába, és kihangsúlyozom, hogy az eredeti terv, hogy az SNK Heroines Nintendo Switch-exkluzív legyen, a NISA-tól származott.”

Legalább DIGITÁLISAN meg fog jelenni az SNK Heroines (2v2, két dimenziós bunyós játék), mégpedig szeptember hetedikén. (Nos, akkor ezt sem fogják sokan figyelembe venni: akkor jön ki a PlayStation 4-exkluzív Spider-Man is…)

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu