PlayStation 4-adatgyűjtés: a Sony reagált!

A hét egyik meglepetése az volt, hogy az 5.53-as firmware telepítése után adatgyűjtést igényelt tőlünk, európaiaktól a Sony. Ezzel kapcsolatban szólalt meg a japán cég.

Most részletesen nem mennénk bele a témába (írtunk róla részletesen), hanem rögtön a Sony közleményére ugrunk, amit a GameSpot közölt. Ez következik lefordítva:

„Nem gyűjtünk semmilyen új adatot. Csak sokkal átlátszóbbak vagyunk és a vásárlóknak választási lehetőséget biztosítunk.

A GDPR szükségletei miatt mindent megteszünk az átlátszóság érdekében, hogy a felhasználóink tudják, hogyan gyűjtük, kezeljük és használjuk fel az adataikat. Nem fogunk további új vagy kiegészítő adatot gyűjteni tőlük – a szolgáltatásokkal kapcsolatos adat azért szükséges, hogy a felhasználók elérjék az általuk igényelt szolgáltatást (pl. egy új oldalon egy linkre kattint, letöltve az oldalt az eszköre). Ezzel szemben a kiegészítő adatok olyan információk, amiket nem kell gyűjteni, hogy a felhasználók a kért szolgáltatást elérhessék. A legtöbb analitikai/felhasználási, beállításokkal és navigációval kapcsolatos adat ebbe a kategóriába tartozik, és jobb felhasználói élményeket eredményez,” a végén pedig az adatvédelmi irányelveket linkelték, ami angol nyelvű a magyar PlayStation oldalon is.

Viszont továbbra is szükséges a szolgáltatásokkal kapcsolatos adatok biztosítása, kivéve, ha nem játszunk online.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu