Újabb hetet zárt a God of War az élen Angliában

Egy kicsit csendes hét folyamán (mindössze EGY új cím a top 40-ben) Kratos megőrizte az első helyét.

Az egyetlen újoncról érdemes beszélni, holott nem is egy új játékról van szó: a Donkey Kong Country: Tropical Freeze a második helyen nyitott, de a 2014-es Wii U-s játék új Nintendo Switch portjáról beszélünk, és már a megjelenés hetén a játék eddigi eladásainak 17%-át elérte. (Ekkora kudarc lett a Wii U a Switchhez képest…?)

A God of War pedig megmaradt a kizárólag lemezes eladásokat nyomonkövető nagy-britanniai lista első helyén, holott 56%-kal kevesebb fogyott belőle az előző héthez képest, de mivel semmi komolyabb játék nem érkezik a héten, lehet, hogy Kratos sorozatban negyedszer is az élen végez. Amúgy 2014 júliusa óta első alkalommal látunk egy Sony által kiadott játékot egymás után háromszor itt az élen: akkor a The Last of Us: Remastered érte el ezt. A Far Cry 5 visszacsúszott a másodikról a harmadik helyre, a harmadik helyről pedig a tizenharmadikra esett vissza a Nintendo Labo Variety Pack (62%-os eséssel), a Robot Pack pedig az első negyvenből en bloc kizuhant, a Yakuza 6: The Song of Life nincs az első tízben, és még a Grand Theft Auto V is bemutatott egy zakót, hiszen kiesett az első tízből és csak a 12. helyen végzett (pedig 2%-kal több fogyott belőle…).

Mivel a május második felét a first-party címek fogják uralni (State of Decay 2 – Microsoft Xbox One/Windows 10, Hyrule Warriors Definitive Edition – Nintendo Switch, Detroit: Become Human – Sony PlayStation 4), nemsokára eltűnik az élről a God of War.

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu