Ki nyert ma? Angelina Jolie (Tomb Raider 2001) vs. Alicia Vikander (Tomb Raider 2017)

MOZI HÍREK Legalábbis, ami a két film jegyeladásait illeti.

A március 16-án mozikba kerülő Tomb Raidert már viszonylag kevés moziban vetítik világszerte, szóval eljött az ideje, hogy számot vessünk: hogyan alakult a két film bevétele erre durván két hónapra vonatkozóan? Nos, a 2017-es, „új Larás” Tomb Raider egész konkrétan 272.4 millió dollárt hozott a konyhára ennyi idő alatt. Sok, vagy kevés? Nos, ezt a producereknek kell igazából felmérniük, de az biztos, hogy a 2001-ben, tizenhét éve mozikba került Angelina Jolie-féle Tomb Raidert nem sikerült lekörözni, az a film ugyanis 2017 274.7 milliót hozott a konyhára. A különbség talán nem hangzik tetemesnek, de ha belegondolunk, hogy dollár azóta mennyit értéktelenedett, továbbá, hogy az új film produkciós költsége nyilván a sokszorosa a réginek, akkor azért – stílusosan élve – mindjárt más a két leányzó fekvése.

Mai filmes trendekre jellemző, hogy ez az új Tomb Raider Kínában sokkal nagyobbat kaszált, mint az USA-ban, ami korábban a Warcraftra, mostanában pedig a Rampage-re (a Dwayne Johnsonnal készült játékadaptációra ) volt jellemző: Kínában 78.5 milliót kaszált a film, az USA-ban pedig 57.1 milliót.

A mostani Tomb Raider az első Jolie-filmhez hasonlóan egyfajta eredettörténet (bár az utóbbiban Lara már aktív kincsvadász volt, viszont az volt az első Tomb Raider film és Lara ott is az apja nyomába eredt). Az újabb film DVD és Blu-ray verziói szeptemberben kerülnek majd a boltokba.

Az Alicia Vikander főszereplésével készült Tomb Raider film kritikáját itt olvashatjátok.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu