Óriásit estek a Capcom részvényei!

A tegnapi nap folyamán hatalmasat esett a Capcom részvényeinek értéke, méghozzá a befektetők aggodalmának köszönhetően a Monster Hunter World-del kapcsolatban. Konkrétan 13%-os esésről van szó.

A Variety szúrta ki a Financial Times-nak hála, hogy az America Merril Lynch Bank a Capcom átlagértékelését semlegesről alulteljesítőre állította. Bár a játék eladásai szépen, fokozatosan növekednek, úgy tűnik, hogy a népszerűsége mégis kezd jelentősen csökkenni hat hónappal a megjelenése után, épp ezért a következő hónapokban óriási bevételt érintő visszaeséssel számolnak a banknál.

Persze várható, hogy a megjelenést követően egy idő után egy játék eladásai lelassulnak, de a banki analitikusok egy lassabb csökkenésre számítottak, tekintve, hogy a Monster Hunter World-öt egy hosszútávra szóló játéknak alkották meg.

Úgy látszik, a befektetők számára az sem volt elég, hogy a Capcom bejelentette a PC verzió megjelenési dátumát (augusztus 9). A Financial Times szerint a kiadó részvényeinek ára 25.19 dollárról 20.71 dollárra csökkent mindösszesen egy nap leforgása alatt.

Furcsa ezeket az adatokat látni, főleg annak függvényében, hogy a Monster Hunter World nemcsak messze a széria legjobban fogyó darabja, de a Capcom történetének legsikeresebb játéka is lett, ennek köszönhetően pedig  a legjobb üzleti évét könyvelhette el magának a Capcom bevételek terén.

Forrás: GameIndustry

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu