Miért lesz co-op a Wolfenstein Youngbloodban?

A Wolfenstein egyik részében sem volt kooperatív játékmenet a sztorimódban. Ezt megváltoztatja a Wolfenstein Youngblood, ami a Bethesda E3-as előadása során jelentették be.

A „fiatal vér”, ha esetleg nem rémlene, a Wolfenstein II: The Old Bloodtól független játék lesz (ilyesmi volt például a Saints Row IV: Gat Out Of Hell, amihez nem kellett az alapjáték), főszerepben B. J. Blazkowicz ikreivel – a két lány felnőtt, és az apjukat keresik a nácik által megszállt és uralt Párizsban.

Bár a 2014-es Wolfenstein-reboot óta a MachineGames, a franchise jelenlegi fejlesztői eddig csak egyjátékos címeket csináltak, Pete Hines, a Bethesda marketinges főnöke a VG247-nek a QuakeConon elmondta, hogy bár most co-opra vált a Wolfenstein, ez nem jelenti azt, hogy maga mögött hagyná a Bethesda az egyjátékos címeket.

„Továbbra is legalább ugyanannyira – ha nem jobban – támogatjuk az egyjátékos dolgokat mint mások. Azon röhögtünk, hogy néhányan kiakadtak efelől, és szerintük meg kell menteni a singleplayert, de mi nem akarunk csak ilyet csinálni. Nem ezt akarják a fejlesztőink, és mi sem ezt kívánjuk – sok dolgot szeretnénk művelni, és az egyjátékos címek beletartoznak.

Továbbra is változatos dolgokat fogunk készíteni, és minden azon fog alapulni, amit a fejlesztőink óhajtanak. A Wolfenstein Youngblood esetében az volt a gondolatuk, hogy „BJ egyik ikerlányát irányítod” – mi pedig megkérdeztük, hogy a másik iker mit csinál? „Semmit, talán a mesterséges intelligencia irányíthatná őt partnerként.”, amire azt válaszoltuk, hogy nem lehetne megengedni, hogy valaki más irányítsa őt?

Co-op, de kb. ugyanaz a játék [szólóban], mert ha valaki nem játszik veled, nem érződik drámaian eltérőnek. Ő továbbra is ott van, függetlenül attól, hogy a MI vagy egy másik játékos irányítja – nem változtatja teljesen meg a játékélményt. Ez nem olyan mint a Skyrim, amiben hirtelen feltűnne egy másik játékos. Lényegében abban vagyunk érdekeltek, amit a fejlesztőink szeretnének,” mondta Hines.

A Wolfenstein Youngblood 2019-ben érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu