Újabb rekordokat döntött meg az idei Gamescom!

Bár az E3 idén nem tudott rekord létszámot felmutatni, az „európai E3-nak” is nevezett Gamescom Kölnben ezt el tudta érni.

A 10. évfordulóját ünneplő rendezvény ugyanis 114 országból összesen 370 ezer látogatóval rendelkezett idén – ebből 31200 fő volt kereskedelmi látogató. Mindössze 30% volt német, tehát hazai kiállító. Főképp az Egyesült Királyságból, Hollandiából és Ausztriából jöttek többen kiállítani – a sógorokat megértjük, ugyanis a THQ Nordic elég keményen bővített idén.

A rekordok mögött viszont fenn áll a veszély is. Bár a játékipar jó állapotban van, a látogatók viszont igencsak zsúfolt körülmények között tekinthették meg a következő nagy játékokat, és emiatt jövőre igyekeznek a Kölnmessések (a Kölnmesse a Gamescom helyszíne!) optimalizálni a szituációt, hogy ne legyen olyan oltári nagy tumultus.

Amúgy ha már itt tartunk, a végére azért bemondjuk, mikor kerül 2019-ben megrendezésre a Gamescom: augusztus huszadika és huszonnegyedike között.

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu