Mi köze van a Sim City-nek a Cyberpunk 2077-hez?

Mike Pondsmith hogyan hozta össze az Electronic Arts Sim City-jét a Cyberpunk-kal?



Pondsmith, akihez a Cyberpunk 2020 asztali társasjátékot, és ezáltal a Cyberpunk 2077-et is köthetjük, a PAX Westen elárulta a választ: „Night City-t, a Cyberpunk helyszínét egy Apple II-es számítógépen hoztam össze a Sim City-ben, és azt kérdeztem magamtól, hogy mennyire tudom ezt elszúrni? Night City fejlődött azóta, mert egy olyan várost akartam, ahol az emberek nem tudnak semmit a Cyberpunkról, de képesek elképzelni azt, hogy milyen lenne a világ így. Úgy lett megtervezve, mint amit én a Disneyland alapelvnek nevezek. Night City-ben van egy kínai, egy japán, egy céges területrész – alapos kutatás alapján készültek ezek el. Ezeket a Sim City korai változatain építettem fel, majd direkt elrontottam, hogy a lehető legnehezebb legyen utazni. Night City egy olyan hely, ahol a Cyberpunk világ összejön és önálló életet él.



Egy indok amellett, hogy Night City érdekes lesz a Cyberpunk 2077-ben, az az elképesztő részletesség: tudod, hogy mi történik, és nem csak azt tudod, hogy hol vagy, hanem azt is, hogy amikor ott vagy, milyen bandák vannak odakinn, mik a hírek, ki uralja a politikát, és hogy kik a fontos emberek. Bár változtattunk Night City-n, egy pokolian szórakoztató hely lett!”, mondta Pondsmith.

Elképesztő, ha belegondolunk: egy ősrégi videojátékon kísérletezett, hogy aztán a saját asztali társasjátékában felhasználja a tapasztalatait, ami pár évtizedre rá egy videojátékban felbukkanjon.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu