Letartóztattak egy Nintendo Switch hackert Nagy-Britanniában

A kalóz olyan modok telepítését árusította, amelyek segítségével kalózszoftvert lehetett futtatni a Switch-en.

A hivatalos közlemények szerint december 4-én egy bírósági végzés alapján tartott razziát a rendőrség és tartóztatott le egy egyén a Rotterdam Roadban lévő lakásában az angol copyright (szerzői és szomszédos jogok) megsértése miatt. A helyszínen lemezmeghajtókat, flash drive-okat és különféle számítógépes eszközöket koboztak el, amellyel a férfi Nintendo Switch konzolokat módosított fizetős vevők számára. A Nintendo szoftverének feltörése révén a felhasználók a netről letöltött Switch játékokat tudtak futtatni.

A helyi rendőrség a közleményében figyelmeztette a kalózkodás következményeire a lakosságot, megjegyezve azt is, hogy a játékpiacra milyen hatással lehet, illetve, hogy a letöltött fájlok vírusokat is tartalmazhatnak.

Forrás: 3Djuegos , City of London – Police

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu