Tovább folytatja az Epic Games az igencsak agresszív terjeszkedését!

Egyre több játék kap időzített exkluzivitást Tim Sweeney, az Epic Games főnökének decemberben elstartolt Epic Games Store-ján. Van-e ennek szemmel látható vége?

The Outer Worlds (igaz, ez Microsoft Store-on is lesz), Control, Anno 1800, vagy Borderlands 3 (amiről kiderült pár új részlet, az árazástól kezdve a karakterek nevén át a megerősített megjelenési dátumig) – csak néhány cím, ami az Epic Games Store-on fog először felbukkanni. Az Anno 1800 esete megismételte a Metro: Exodusét – elindultak a Steames előrendelések, aztán hirtelen huss, mégsem fog ott először megjelenni a játék, hanem az EGS-en!

Erről kérdezték Sweeney-t a Twitteren, aki reagált is: „Sokat beszélgettünk erről a Game Developers Conference óta. Az Epic nyitott arra, hogy továbbra is finanszírozási / exkluzivitással kapcsolatos megállapodásokat aláírjon az erre szándékot mutató fejlesztőkkel és kiadókkal attól függetlenül, hogy mik voltak a korábbi terveik, vagy mit is terveztek a Steammel kapcsolatban.”

Meglepő, hogy a finanszírozás szót megemlítette – lefizetné a fejlesztőket az Epic? Máskülönben miért is lenne ott ez a szó…? Sweeney írt még egyet utána: „Ez [a helyzet] további diskurzusokat vetett fel az Epicnél. Arra jöttünk rá, hogy ezeket a döntéseket a kiadóknak, a fejlesztőknek kell meghoznia, és az Epic nem mondana nekik nemet a Steammel kapcsolatos kijelentésük ellenére sem.” Azaz: ha a kiadók, fejlesztők több pénzt látnak az Epic Games Store-on, akkor ők nem ellenkeznek, így megismétlődhet a Metro: Exodus vagy az Anno 1800 példája.

Steve Allison, az Epic Games Store főnöke még azt mondta márciusban a PCGamernek, hogy „nem akarjuk még egyszer elkövetni ezt”, amivel a Metro: Exodus irányváltására utalt. Erre reagált Sweeney a második tweetjével. Allison azt is mondta, hogy a Deep Silverrel már hónapok óta tárgyaltak az ugrásról, és a gond az igazán kései váltással volt. „Most, hogy fut már [a bolt], már együtt dolgozhatunk mindenkivel. […] Van egy tanulmányunk arról, hogy talán korábban kellene meghoznunk a döntéseinket, és így is fogunk cselekedni,” mondta Allison.

Szóval az Epic buborékja még növekszik, de ha elfogy a Fortnite-profit (ez bekövetkezhet, ha lefelé kezd tartani a battle royale csillaga), akkor nem lesz már pénzük arra, hogy így terjeszkedenek…

Forrás: WCCFTech, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu