Két funkcióval biztosan nem fog rendelkezni az Epic Games Store!

A Steammel szemben a decemberben elstartolt Epic Games Store – ami egyre több exkluzív címet húz be – még elmaradott, ha a launcherének funkcióit nézzük.

Tim Sweeney, az Epic Games vezérigazgatója igencsak kommunikatív Twitteren, úgyhogy a közösségi médium felhasználóinak gyakran válaszol a feltett kérdésekre. Néhány tweetjében említett pár funkciót, ami jönni fog – és ami nem – az Epic Games Store-ra: „Nem tervezünk fejleszteni egy cserélgetős metajátékot (kártyázást) az Epic Games Store köré. Az ajándékozás, az achievementek a fejlesztési tervben vannak. Elindítottunk egy online, jegyes segítséges rendszert, amit a fejlesztők az összes [digitális] boltban és platformon használhatnak. Az Epic nem tervezi, hogy third-party, külsős játékoknak fórumot biztosítson, de a fejlesztőket bátorítjuk arra, hogy független fórumokra (pl. a Redditre) linkeljenek a játékaik Epic Games Store-os oldalain. Ahogy a Fortnite-tal, úgy mi is támogatjuk a boltoktól, platformoktól független fórumokat.

A fogyasztóknak segítünk megérteni, hogy mi van abban a termékben, amit vásárolni terveznek, így tisztán ki fogjuk mutatni a játék korhatárbesorolását. Az Epicnek nincs problémája az M kategóriájú (felnőtt) játékokkal.” Tehát nem lesznek fórumok és a játékokból megszerezhető, és akár pénzért is eladható kártyák, ahogy a Steamen… de például középtávon az overlay (játékban is felbukkanó felület) bekerül. (A kizárólag felnőtteknek szánt – AO, Adults Only – címekről nem volt ilyen határozott.)

Rendben, de ők ragaszkodnak-e ahhoz, hogy a fejlesztők az eladott játékból származó bevétel 88%-át a fejlesztőknek adják? A válasz igen: „Ezek a fícsőrök [felhő alapú mentések, achievementek] nem rendelkeznek jelentős költségekkel az Epic Games Store működtetésében. Az egyszeri fejlesztési költség és a karbantartás ára nagyban független a bolti pénzforgalomtól.” Korrekt, ahogy az is, hogy ha egy játékot megveszünk PC-re, akkor nem kell külön fizetni a Mac változatért!

Úgyhogy az Epic Games Store próbálkozik, annyi szent, de azért a rá megjelenő játékoknak megvannak a hibái – például a héten megjelent Burnout-szellemi folytatás, a Dangerous Driving pont emiatt nem rendelkezik a PC-n achievementekkel…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu