Újabb ország mond nemet a battle royale játékoknak!

Nemrég Nepál, illetve India egyes régiói gondolta úgy, hogy a PlayerUnknown’s Battlegroundsot be kell tiltani (erről korábban írtunk is – a Fortnite valahogy kimaradt nekik?), és most egy újabb ország követi a példájukat.

A Thomson Reuters hírügynökség arról tudósít, hogy az iraki parlament a héten arról döntött, hogy a PlayerUnknown’s Battlegroundsot és a Fortnite-ot is betiltotta, ugyanis „néhány elektronikus játék negatív hatással van az iraki társadalom egészségére, kultúrájára és biztonságára, továbbá a gyermekeknek és a fiatalságnak szociális és morális fenyegetést hordoz.” Emiatt a kormány feladata az, hogy letiltsa a hozzáférést a két játékhoz, illetve a hozzájuk köthető pénzügyi tranzakciókat is meg kell akadályozni.

Moqtada al-Sadr, egy siíta vallási vezető, akinek egy politikai szövetsége megnyerte a tavalyi választásokat, ezt mondta: „Mi hasznod származik abból, hogy megölsz egy vagy két embert a PlayerUnknown’s Battlegroundsban? Ez nem egy, az intelligenciának szánt játék, és nem is egy katonai játék, ami biztosítja számodra a megfelelő harci módot.”

Ő kezdeményezte a tiltást, és a gyermekektől azt kérte, hogy főképp a PlayerUnknown’s Battlegroundsot ne játsszák többet, mert függőséget okoz, és nem nyújt számukra semmilyen hasznot sem.

Tehát felkarcolhatunk egy újabb országot a tiltólistára…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu