PlayStation 5: erősebb lehet a next-gen Xboxnál is?

Ide-oda dobálózhatunk a teraflops-szal (TFLOPS, számítással kapcsolatos adat), de most úgy tűnik, hogy a Sony gépezete is beszáll ebbe.

Benji-Sales megbízható belsősnek nevezhető a WCCFTech szerint, és ő azt írta a Twitteren, hogy a PlayStation 5 fejlesztőkészlete egy, közel 13 TFLOPS-ot tudó GPU-val rendelkezik. (Ez nagy valószínűséggel az AMD valós idejű sugárkövetést, a ray-tracinget is tudó Navi GPU-ja lesz. De ez a szám a Vega 64-re is emlékeztet minket. Az AMD korábban már megerősítette a Sony-val való együttműködést.) A tweetet törölte, de a screenshot itt van:

A TFLOPS magyarul kb. lebegőpontos műveletek száma másodpercenként, csak tera mennyiségben mérve. (Az 10 a tizenkettedik hatványon. Matek…) Összehasonlításképp: a PlayStation 4 Pro 4,2 TFLOPS-ot tud. Az Xbox One X 6 TFLOPS-szal jött ki. A Google Stadia úgy lett bejelentve, hogy 10,7 TFLOPS-szal fog elindulni (de ez ugye fejlődni fog, ugyanis az adatközpontok folyamatosan fejlődni fognak). A next-gen Xboxokról az a pletyka járta korábban (erről be is számoltunk), hogy a gyengébb, streamelés felé eltolt kiadás 4 TFLOPS-ot tud, míg az erősebb kiszerelés 12-t. Tehát a PlayStation 5 – aminek még mindig nem ez a neve ugyebár… – visszaüthet az Xboxnak, hacsak a Microsoft nem tuningolja meg még inkább a GPU-t, amit valószínűleg szintén az AMD-től húz majd be.

Van itt két mondat még a tweetből, amit nem fordítottunk le: „A next-gen játékok a Naughty Dogtól, a Guerrilla Gamestől, a Santa Monicától, az Insomniactól, stb., abszurdan fognak kinézni. Nézzétek meg, mit hoztak össze az alap PlayStation 4-en!” Az abszurd kifejezést pozitívan használta Benji-Sales, félreértés ne essék…

Szóval a Sony ezúttal nem szeretne alulmaradni, és mindent megpróbálnak teljesítmény tekintetében is beleadni a Microsofttal szemben, akik pedig nem akarják azt, hogy másodhegedűsek legyenek a következő konzolgenerációban, ami egyre inkább úgy tűnik, hogy 2020 vége felé fog elindulni, mivel a next-gen PlayStation 2020 áprilisáig nem fog megjelenni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu