Tim Sweeney megbékélt a Microsofttal!

Korábban igencsak odaszólt a Microsoft Store-nak az Epic Games főnöke, de azóta megváltozott a helyzet…

Még 2016-ban olyan véleménnyel volt Tim Sweeney az UWP-ről (Universal Windows Platform – egységesített Windows platform, amivel Windows 10-re és Xbox One-ra is kiadható a játék), hogy küzdeni kellene ellene, és 2016 júliusában azt is mondta, hogy szerinte a Windows 10-en a Steam folyamatosan rosszabb lenne, hogy a Microsoft így tolja előre a saját Store-ját. Azóta eltelt közel három év, és az Epic Games már egy saját digitális bolttal rendelkezik, ami jelenleg a Linuxnak is közbetesz. (Erre később visszatérünk.)

„Minden, amit a Microsoft csinál, felvillanyozza az Epicet, és úgy érezzük, hogy nem lehetnénk boldogabbak az összes platformjukon felvett iránnyal kapcsolatban. Ott a HoloLens, ami már egy nyílt platform. Ott a Windows, egy teljesen nyílt platform, és a Microsoft mindenféle új szolgáltatást indít a Windows Store-on keresztül. Aztán ott a Microsoft Game Pass is. Ezek mind együtt léteznek mások szolgáltatásaival, és ez egy igazán egészséges ökoszisztéma, amiben mindenki részt vesz.

Aztán ott az Xbox. A konzolok egyedi dolgok: ezek televízióhoz kötött, játékra szánt eszközök az általános, számító platformokkal ellentétben. Nem csinálsz táblázatokat rajtuk. Emiatt eltérő élmény volt, és általában véve a konzolok a történetüket figyelembe véve [anyagilag] támogatott hardverűek, és emiatt a hardver pénzt szerez vissza a szoftveres eladásokból. Az Epic teljesen elégedett azzal kapcsolatban, hogy fair az ő üzleti modelljük. Ha egy halom fejlesztő összeállna konzolt csinálni, mi is hasonlóan cselekednénk! Teljesen érhető terv, ha a hardvert a szoftvereken keresztül finanszírozod. Az Epic imádja a Microsoftot!”, mondta Sweeney a VentureBeatnek adott interjújában. Ugye, hogy mennyire eltérő nyilatkozat a 2016-ban látottakhoz képest?

Szóval, de ez a Linuxos gondolat: ez a videó arról beszél, hogy az Epic felvásárolta az Easy Anti-Cheat (EAC) fejlesztőit, a Kamut. Emiatt pedig vannak olyan játékok, mint például a Facepunchtól a Rust, ami nem kap további támogatást a Linuxon. A felvásárlás óta az EAC és a Valve nem nagyon dolgozott együtt azon, hogy a támogatás működjön a Linuxon, a Steam Playen és a Protonon (amivel alapból támogatottak lehetnének a Steames játékok Linux buildeken – ezt a Valve hozta létre…). Tehát lényegében az Epic Games – amíg nem hozza létre a Linuxos buildet az Epic Games Store-nak, és arra most nincs nagyon kapacitásuk… – elvágta a Linuxot használóktól a játékok egy kiadós részét.

Forrás: WCCFTech, YouTube

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu