Így nézett ki eredetileg a Ryse: Son of Rome! [VIDEO]

Eredetileg nem az volt a terv, hogy a Microsoft az Xbox One egyik nyitócímeként adja ki a Crytek fejlesztését – nem, ennél sokkal bonyolultabb a helyzet!

Először ugyanis a játékot 2010-ben jelentette be a Microsoft az E3 során. Akkor még Codename: Kingdoms néven futott a Crytek fejlesztése, amiről később kiderült, hogy az Xbox 360-ra készülő projekthez kötelező lesz a Kinect, amit akkortájt a redmondi cég eléggé erősen tolt (eredetileg az Xbox One-t is a Kinecttel együtt értékesítették…).

Most viszont felbukkant egy prototípus az eredeti koncepcióból, amihez nem kellett a Microsoft kamerája – egy belső nézetes harci játékról beszélhetünk, ami az Xbox 360-on jelenhetett volna meg, ha minden a tervek szerint haladt volna. A korai prototípust egy X360-as fejlesztőkészletben (devkitben) találták meg, és a fejlesztés állapota miatt van azért pár érdekesség ebben a buildben – például az, hogy minden ellenfél ugyanúgy néz ki (mondjuk ez inkább placeholder, ideiglenes megoldásnak tűnik). Ettől függetlenül a belső nézetes közelharc mellé kissé eltúlzottan drámai jelenetek járnak, de egy kis odafigyeléssel ebből lazán csinálhatott volna a Crytek egy E3-as demó kiadást a rendezvényen részt vevőknek a helyszíni kipróbálásra.

A Ryse: Son of Rome végül tehát 2013-ban jött ki Xbox One-ra, amit 2014-ben követett a Steames kiadás (akkor még ugyebár nem volt Windows 10, így a Microsoft már-már kényszerűségből adta ki a játékot Gabe Newell platformján). Nem volt akkora maradandó alkotás, hogy folytatást kapjon, de valahol ez érthető volt, látván a játék igencsak komplikált fejlesztési helyzetét (amiben ugye volt egy konzolgenerációs ugrás is).

Mindig is kifejezetten öröm látni ilyen elveszett kiadásokat olyan játékokból, amik végül megjelentek, hiszen itt lehet igazán látni, hogy mekkora eltérések is voltak a végleges kiadás és a prototípus között (és volt már arra is példa, hogy a félkész verzió verte a bolti kiadást is…).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu