Wishworld: ebből alakult ki végül a Fable! [VIDEO]

A Fable-nek sem volt valami egyszerű fejlesztési története (és itt most nem arra gondolunk, hogy Peter Molyneux, aki végül átgyúrta a koncepciót, sokat ígért, de nem minden került be a játékba – ez a folytatásokra hatványozottan igaz volt…), de ettől függetlenül érdekes látni, hogy milyen volt korai állapotában a játék, aminek még más neve is volt!

A People Make Games nevű YouTube-csatornának lehetősége volt játszani a Fable egy korai buildjével. Ekkor még Wishworld névre hallgatott a játék, és erről a társalkotó Dene Carter beszélt. Eredetileg egy mágiát használó párbajozós játék lett volna úgy, hogy mi magunk teremtjük meg magunk körül a világot (erdőkkel, vulkánokkal, tavakkal). Egy karakter archetípust választhattunk volna a játék elején – mindegyik típusnak eltérő mágikus specialitása lett volna. Ezután egy sötét, üres térbe kerültünk volna, és innentől kezdve jött volna be a képbe a világalkotó szemszög. A karaktertípustól függően folyókat, erdőket, vulkánokat, vagy hatalmas tavakat teremthettünk volna, de lényeket is lehetett volna idézni, és lettek volna olyan gömbök (orbok), amivel megváltoztathattuk volna a spelljeinket.

Az ellenségünk hasonlóan cselekedett, alkotott volna, és a háttérben láthattuk volna az ő alkotó munkásságukat, de egy kis idő után (amikorra meglennének a mágikus támadásaink és világunk) támadást indíthattunk volna ellene. Példaként fel lett hozva egy vulkán, amit az ellenfelünk teremtett. Erre reagálhattunk volna egy tó alkotásával, hogy aztán néhány vízi lénnyel felfegyverkezve ellentámadásba lendülhessünk.

Ezt a koncepciót a kiadók nem kapták fel. Ezután jött Carter csapata, kiegészülve a legendás Peter Molyneux-vel (Populous, Dungeon Keeper, Black & White, Fable…), és átdolgozták a Wishworldöt azzá, amit végül Fable néven 2004 őszén Xboxon, majd egy évvel később PC-n is láthattunk.

A franchise idővel az Xbox egyik pillére lett, ám mostanában nem megy jól a szekér: a Fable Legends törlésre került, a Fable Fortune „csak” egy kártyajáték, de vannak pletykák arról, hogy a Fable IV-en dolgozhat a Forza Horizon-szérián dolgozó, és tavaly egy nagyon komoly bővítést megejtő Playground Games, akik a tavalyi E3-ra már az Xbox Game Studios alá tartoztak. Az idei E3-on meglátjuk, hogy igaz-e ez a pletyka.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu