Szexuális zaklatás vádjával perel a Unity volt alelnöke!

Anne Evans, aki korábban a Unity Technologies-nél az emberi erőforrásokért felelős alelnök volt, beperelte a céget szexuális zaklatás és jogosulatlan elbocsátás témájában.

A vádirat itt található, és ebben azt olvashatjuk, hogy Evans nem mást nevezett meg a szexuális zaklatás elkövetőjeként mint magát John Riccitiellot, a Unity vezérigazgatóját (aki korábban hasonló posztot töltött be az Electronic Artsnál). Evans azt állítja, hogy a Unity egy „igencsak szexualizált” munkahely, ahol a főnökség a saját 18-as karikájú hódításairól beszél, sőt, még azt is kiemeli, hogy Riccitiello többször is le akart volna feküdni vele. (Erre a vádra ő még nem reagált.)

„A Unity erőteljesen igyekszik védekezni azon hamis állítások ellen, amiket Anne Evans állít. Egy külsős, third-party nyomozás után, amiben olyan tények kerültek napvilágra, miszerint Evans súlyos hivatali kötelezettségmulasztásban vett részt és több alkalommal is súlyos mértékben hibázott, a Unity elbocsátotta őt. Ez Evans számára nemkívánatos végkimenetel volt, és emiatt vele dolgoztunk az eltávozásának részleteivel kapcsolatban, amikor is nyilvánosan beperelt minket hamis és a céget, a mi vezérigazgatónkat, és több alkalmazottunkat is károsító állításokkal. A nyomozás előtt és aközben is Evansnak többször is lehetősége volt a céges élményeiről, tapasztalatairól objektív és biztonságos módon megosztania gondolatait, ám ezt nem tette meg. Ezeket a problémákat komolyan vesszük a Unity-nél, pont úgy, ahogy az Evansszal kapcsolatos aggodalmakkal tettük. Nem toleráljuk a zaklatást, és vannak szabályaink a munkahelyi kapcsolatok kezelésére is,” kb. így hangzik magyarul a cég közleménye a vádiratra, amit június ötödikén nyújtott Evans be.

Evans 2015-ben kezdett senior toborzóként a Unity-nél, és két év múlva alelnöki posztot kapott. Ekkor kezdett Riccitiello szexuális észrevételeket tenni felé, és szerinte kétszer „próbálkozott be nála” – egyszer San Franciscóban, egyszer pedig Párizsban. Evans-nek korábban vitája volt egy másik Unity-s alkalmazottal is, és ez vezetett az idei elbocsátásához, ami szerinte jogosulatlan volt, és ez vezetett a perhez.

Micsoda időzítés: pont az E3 előtt kell ezt?

Forrás: VentureBeat

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu