[E3 2019] Watch Dogs Legion: részletek és gameplay video! [VIDEO]

A Brexit után játszódó korszakban, egy disztópikus Londonban, sokféle karaktert irányíthatunk a Watch Dogs Legion-ben.

Számítottunk rá, hogy a Watch Dogs sorozat harmadik része fontos szereplője lesz majd az E3 2019-nek és a Ubisoft nem is okozott csalódást az igencsak látványos és meggyőző bemutatóval, amely azok számára is meglepetést okozhat, akik eddig nem csípték az előző két részt.

A Watch Dogs Legion új része konkrétan a nagyon is közeli jövőben játszódik, egy futurisztikus Londonban, amelyet egy diktatórikus hatalom irányít. (Sajnos nem is annyira sci-fi ez a felállás, ha megnézzük a mostani politikai helyzetet az Egyesült Királyságban.) Ami azonban igazán érdekes, hogy nem egyetlen karaktert irányítunk majd, még csak nem is hármat, mint a Grand Theft Auto V-ben, hanem szint egy egész társadalmat – feltéve, ha sikerül őket meggyőzni, hogy fellázadjanak. (Ez sem egy könnyű dolog, igaz, az angol társadalom annyira nincs eltunyulva és a jelenlegi helyzetbe beletörődve, mint a magyar.) Hogy ez mit jelent? Konkrétan azt, hogy London bármelyik polgárát irányításunk alá vonhatjuk, ami egészen elképesztő megoldás, hiszen minden esetben olyan egyedi személyekről beszélünk, akiknek megvan a saját háttértörténetük, múltjuk, jelenük, karakterük.

Fiatal, idős, szegény, gazdag… minden polgár az irányításod alá kerülhet, persze ehhez a tiszteletüket is ki kell érdemelni. Ehhez egy rakás másodlagos küldetést kell végrehajtanunk. Összességében 20 karakter vehetsz fel a soraidba, akik három harci stílusban jeleskedhetnek: hacker (a szokásos Watch Dogs karakter), a lopakodási specialista és a katona, aki leginkább harcban járatos.

Természetesen a szerepjátékos elemek sem hiányoznak majd, amelyek a felvett karakterek képességeit is erősítik, illetve „hőseinknek” egyedi erősségeik, vagy gyengeségeik is lesznek: valaki például profi a vezetésben és béna a hackelésben, más pedig pont fordítva. Tömérdek opció és taktikai lehetőségünk lesz, mely hatalmas szabadságot nyújt majd a játékban – ezáltal új értelmet adva az „open world” és a „sandbox” kifejezéseknek.

A Watch Dogs Legion öt fő sztoriszálat tartalmaz majd, több, mint 60 főküldetéssel és még sokkal több mellékmisszióval. Nem lesz könnyű az életünk, hiszen a karakterek haláluk esetén nem támasztja fel őket senki… Az új Ubisoft cím 2020 március 6-án jelenik majd meg PC-re, Xbox One-ra, Stadiára és PS4-re.

Tesztünket a legelső Watch Dogs-ról itt olvashatjátok el.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu