Putyin orosz kormánya szerint a Metal Gear játékok az amerikai titkosszolgálat eszközei, hogy megrontsák a fiatalokat

Igen, jól olvastátok, és nem, nem mentünk vissza időgéppel a Szovjetunió korszakába, amikor Metal Gear játékok is játszódnak !

Egészen konkrétan a The Moscow Times ír arról, hogy az orosz honvédelmi miniszter, Andrej Kartapolov egy beszédében azt feszegette, hogy az Egyesült Államok művészeket, politikusokat és médiaszemélyiségeket arra használ, hogy „nem tradicionális” és „nyíltan ellenséges” kommunikációval illesse „Oroszország civilizált kulturális ideológiáját és vallásos identitását.”

De a honvédelmi miniszter nem állt meg az általánosságok szintjén, és a japán videojátékfejlesztő, Hideo Kojima, a japán Konami által kifejlesztett Metal Gear sorozata, illetve RunNetet is szigorú váddal illette meg.

„Az amerikai titkosszolgálat olyan internetes projektjei, mint a Metal Gear, vagy a RuNet Echo azt a célt szolgálják, hogy direkt módon manipulálják a közösségi tudatot, különösen a fiatalság körében!” – csapott Kartapolov az Állami Duma (amely a választott képviseleti és törvényhozói szerv Oroszországban, más szóval az Oroszországi Föderáció Szövetségi Gyűlésének (parlamentjének) alsóháza) kerek asztalára.

Kartapolov szerint ezek a „látszólag ártalmatlan” projektek sokkal „sötétebb céllal” készültek, mint amilyennek tűnnek és „arra szolgálnak, hogy az államhatalommal szembeni aktív ellenállást és elégedetlenséget szítsák a fiatalság körében.”

A Moscow Times egész konkrétan az Interfax orosz hírügynökség anyagjából idézte Putyin honvédelmi miniszterének nyilatkozatát.

Végül Kartapolov teljesen a klasszikus hatvanas évekbeli hidegháborús szovjet propagandaszövegeinek állami szintű paranoiájára emlékeztető szöveggel zárta szavait.

„Oroszországot olyan NATO országok veszik körül, melyeknek egyedüli célja, hogy lejárassanak minket és egy olyan autoriter országot mutassanak be, elmaradott, barbár társadalommal és egy olyan kormánnyal, amely nem felel meg a nemzetközi törvényeknek és szabályoknak.”

Hogy is énekelte anno a Beatles a hatvanas években? „Back in the U.S.S.R.”?

A Metal Gear Solid V: The Phantom Pain tesztünket itt olvashatjátok.

Forrás: The Moscow Times, Interfax

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu