Megkérdőjelezi erkölcsünket a Call of Duty: Modern Warfare

Az Infinity Ward talán emiatt is ment odáig, hogy két ex-Naughty Dogos fejlesztővel is erősítse a csapatot.

A két illető, aki közre fog működni a Call of Duty: Modern Warfare egyjátékos részében (ugyanis idén lesz sztorimód is – tavaly ez kimaradt a Black Ops IIII-ből a Blackout névre hallgató battle royale mód miatt), az nem más mint Taylor Kurosaki (aki az eddigi összes Uncharted-játékon dolgozott), illetve Jacob Minkoff (az Uncharted 3, illetve a The Last of Us vezető tervezője). Kurosaki a narratíva rendezője, míg Minkoff a kampány mód játékmenetért felelős rendezője lesz az idei CoD-ban. A két személy megszólalt a hivatalos PlayStation magazin augusztusi számában, amiből a WCCFTech ollózott ki egy kis részt.

„Mit jelent a Modern Warfare, a modern hadviselés 2019-ben? Azt jelenti, hogy a harc színtere minden eddiginél elmosottabb. Azt jelenti, hogy az ellenfelek nem viselnek egyenruhát. Azt jelenti, hogy a másodlagos kár is része az egyenletnek. Az embereknek a másodperc töredéke alatt kell élet-vagy-halál döntéseket meghozniuk,” mondja Kurosaki. „Ha egy olyan történetet adunk elő, amiben a karakterek megtalálják a határaikat, és azon túlra kerülnek, és úgy érződik, hogy a dolgok morálisan szürkék és ők ezt kényelmetlennek tartják, akkor nekünk azt kell tennünk, hogy a játékosnak is kényelmetlennek kell éreznie magát a játékmenet során. Meg fogjuk kérdőjelezni játékosként a moralitásodat, az erkölcsödet,” tette hozzá Minkoff.

Az Infinity Ward a hitelességre is rágyúrt: „A tengerészettől bejöttek egy páran az irodánkba néhány műanyag játékfegyverrel, és megmutatták, hogy miként teszik tisztává a terepet egy lépcsősoron, vagy azt, hogy miként jutnak be egy ajtón,” mondta Kurosaki.

A hagyományos season passal nem, de cross-play-jel rendelkezni fogó Call of Duty: Modern Warfare október 25-én fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. Majd meglátjuk, hogy mennyire lesz hatással ránk a játék – nehéz lesz a 2009-es Modern Warfare 2, vagy a 2012-es Spec Ops: The Line szintjét elérni…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu